Att vinna vishet är bättre än guld, att vinna insikt är mer värt än silver.
Ordspråksboken 16:16

Världen idag

Omvändelser i Vetlanda – tältserie förlängdes

Flera omvändelser rapporteras från en tältserie i Vetlanda som även fått förlängas. – Snart ska vi ha dop, berättar en glad pastor i Vetlanda Friförsamling, Leif Johansson som anar att profetior över staden nu går i uppfyllelse.

Nyheter · Publicerad 19:00, 25 aug 2017

Mötestältet har stått vid Forngården och det första mötet ägde rum 2 augusti. Därefter hölls möten varje kväll, måndag-söndag, fram till den 13 augusti.

–  Vi upplevde en stark Gudsnärvaro och böneplatsen längst fram var full av människor som mötte Herren till frälsning, förnyelse och helande, säger Leif Johansson.

Kända predikanter har avlöst varandra i talarstolen, bland dem Morgan Carlsson, Ingemar Helmner, Hans Marklund, Marcus och Hanna Bloom, Ulf Christiansson och sångaren Stefan Jernsand. Talade gjorde också KG Johnsson. Han är evangelist vid huvudarrangören bakom tältkampanjen, Noas Ark, och har i sommar rest runt och hållit tältmöten på olika platser i landet.

Efter det sista mötet i Vetlanda ville KG Johnsson och Vetlanda Friförsamling inte avsluta serien. Men eftersom tältet skulle fraktas vidare till en annan plats i landet beslöt de att flytta över mötena till Withalaskolans aula. Där hölls sedan samlingar under ytterligare några kvällar innan kampanjen avslutades förra helgen.

Frukten av kampanjveckorna har orsakat stor tacksamhet hos arrangörerna.

– Dessa möten var bland de allra starkaste jag upplevt, säger KG Jonsson som hållit tältmöten i Sverige sedan 1970-talet.

Den 10 september ska Vetlanda Friförsamling ha dop med fyra av de personer som blev frälsta under kampanjveckorna.

– Men vi fick också fått be med många som ville komma tillbaka till Gud och börja om på nytt igen, säger Leif Johansson. Nästan alla vi bett för har varit yngre personer, berättar han.

Brukar ni ha tältmöten så här års?

– Nej. Jag skäms nästan för att säga det men vi har nog inte haft tältmöten på minst 25 år.

Sommarens tältkampanj visar att konceptet håller mycket väl ännu 2017, menar Leif Johansson.

– Vi har fått se hur folk slinker in i tältet, lyssnar och blir tagna av budskapet.

– Att vi varit här har gett återklang i hela Vetlandabygden. Varje dag har vi även haft torgmöten på gå-gatan. Där har vi fått be för och prata med människor som aldrig får höra evangeliet överhuvudtaget.

Leif Johansson är tacksam och fascinerad. Han erinrar om den profetia som uttalades av Daniel Wiklund 2001 om hur Guds eld ska börja falla över platser i Sverige. I synen såg han bland annat hur elden i ett tidigt skede föll på en plats mitt i Småland.

– Vi har googlat fram att mitten av Småland ligger 200 meter från Vetlanda torg och just där ligger vår kyrka.

Under kampanjen har man haft bönesamlingar i Fria församlingens kyrka klockan 10 varje dag. Även här vittnar Leif Johansson om en tät stämning.

– Nu fortsätter vi att be och vi tror på en höst med Guds närvaro.

Att vi varit här har gett återklang i hela Vetlandabygden. Varje dag har vi även haft torgmöten på gå-gatan. Där har vi fått be och prata med människor som aldrig får höra evangeliet överhuvudtaget.

Ukrainakriget påminner om rätten att få försvara sitt land

Ledare Det går dåligt för Ryssland i kriget. Mycket dåligt. Även regeringstrogna ryska skribenter börjar... torsdag 19/5 00:10

Ingen kunde ana vad det lilla bönemötet skulle leda till

Ledarkrönika Nyligen läste jag i Stig Hällzons bok Stora väckelser om en ytterst intressant väckelse. Under åren... torsdag 19/5 00:00

Bönen är vårt andliga pannrum

Inför söndag Jag är hemma igen efter en helg ombord på missionsbåten Elida i Stockholms skärgård, där vi har... torsdag 19/5 00:00

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier