Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

”Om Sverige blir som Malmö är det slut på judiskt liv här”

M-ledaren Ulf Kristersson kritiseras skarpt av den judisk-svenska journalisten Margit Silberstein för sin vilja till samarbete med SD, trots partiets delvis nazistiska grundare. Men en annan judisk-svensk journalist menar att det migrationsrelaterade judehatet är mer bekymrande och att det är slut för judiskt liv i Sverige om hela landet blir som S-styrda Malmö.

Nyheter · Publicerad 19:00, 26 aug 2022

Det var den 4 augusti som Margit Silbersteins gästkrönika med titeln ”Jag får ont i magen av Kristerssons attityd till SD:s vitbok” publicerades i Borås Tidning.

Silberstein, som är ett välkänt ansikte sedan sin tid som inrikespolitisk kommentator på SVT, tar i krönikan sitt avstamp i sin egen släkthistoria, med föräldrar som var judiska förintelseöverleverare, och flera andra släktingar som dog i nazisternas folkmord på euro­peiska judar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00