Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

”Om Sverige blir som Malmö är det slut på judiskt liv här”

M-ledaren Ulf Kristersson kritiseras skarpt av den judisk-svenska journalisten Margit Silberstein för sin vilja till samarbete med SD, trots partiets delvis nazistiska grundare. Men en annan judisk-svensk journalist menar att det migrationsrelaterade judehatet är mer bekymrande och att det är slut för judiskt liv i Sverige om hela landet blir som S-styrda Malmö.

Nyheter · Publicerad 19:00, 26 aug 2022

Det var den 4 augusti som Margit Silbersteins gästkrönika med titeln ”Jag får ont i magen av Kristerssons attityd till SD:s vitbok” publicerades i Borås Tidning.

Silberstein, som är ett välkänt ansikte sedan sin tid som inrikespolitisk kommentator på SVT, tar i krönikan sitt avstamp i sin egen släkthistoria, med föräldrar som var judiska förintelseöverleverare, och flera andra släktingar som dog i nazisternas folkmord på euro­peiska judar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10