Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Olympisk skidstjärna: Tron ger mig trygghet

Nyligen vann skidåkaren Matthias Mayer ännu ett olympiskt guld. I med- och motgång är han tacksam för sin starka tro på Gud.

– Den ger mig trygghet, jag vet att vad som än händer kan jag gå in i dagen avslappnad, för han följer med mig på min väg, säger Mayer.

Nyheter · Publicerad 17:00, 1 mar 2022

Guld i super-G och brons i störtlopp innebar att OS i Peking blev till ännu ett framgångsrikt mästerskap för Österrikes alpina stjärna Matthias Mayer.

Segern i super-G innebär att Mayer nu tagit guld i tre raka olympiska vinterspel, en bedrift som 31-åringen och den förre norske stjärnan Kjetil Andre Aamodt är ensamma om.

Men livet har inte bara inneburit guld och gröna skogar för Matthias Mayer. Innan sitt första OS-guld, i ryska Sotji 2014, insjuknade han i en ledinflammation som ska ha uppstått på grund av en bakteriell infektion. Skidstjärnan var inlagd på sjukhus och satt även i rullstol under en tid. Men Mayer gav inte upp och några månader senare var han tillbaka i träningsbacken, enligt sajten Evangelical Focus.

Några år senare åkte Matthias Mayer omkull på skidor och skadade sig allvarligt. En komplicerad operation krävdes för att frakturer på två av hans bröstkotor skulle läka.

Det österrikiska fartfenomenet har berättat hur hans tro på Gud burit honom under svåra tider.

– Jag har insett hur viktig tron ​​på Gud är för mig. Den ger mig trygghet, jag vet att vad som än händer kan jag gå in i dagen avslappnad, för han följer med mig på min väg. Och det är jag oändligt tacksam för, säger han enligt Evangelical Focus.

Den kristna tron är viktig även i medgång, betonar han.

– För mig bärs idrottsprestationer och framgångar inte bara av fysisk och mental träning, utan också mycket av min tro och en mycket speciell styrka som jag får från den.

Den olympiska mästaren har även berättat att han, utifrån sin kristna tro, anser att det är viktigt att hjälpa människor som lider nöd. För några år sedan stöttade han till exempel två flyktingfamiljer från Irak, varav den ena nu är bosatt i Österrike medan den andra återvänt till hemlandet, uppger Evangelical Focus.

– Det var en exceptionell situation för de berörda. Vi skaffade boende åt dem och visade dem hur livet i vårt land fungerar, säger Matthias Mayer.

För mig bärs idrottsprestationer och framgångar inte bara av fysisk och mental träning, utan också mycket av min tro och en mycket speciell styrka som jag får från den.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00