Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Olika syn på valresultatet

Nyheter · Publicerad 00:00, 9 nov 2012

– Det är fantastiskt att en färgad president blir omvald. Det visar ju att rasfrågan definitivt är knäckt i det offentliga USA, säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen.

Samtidigt beklagar Stefan Gustavsson att man valt om en president som är "osedvanligt okänslig för frågor som har med människovärdet att göra, inte minst då abort".
Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare för det nya samfundet Gemensam framtid, säger att hon är glad för att demokraten Barack Obama valdes om som president.
– Jag vill tro på Obamas tal om hopp och förändring. Även om jag vet att många amerikaner är besvikna och USA har stora ekonomiska problem, är det bättre att fortsätta på den inslagna vägen. Jag vill också tro att det blir färre krig i världen, säger hon.

Att Barack Obama inte besökt Israel är något som Sten-Gunnar Hedin, pingstpastor i Södertälje, lyfter upp.
– Å ena sidan kan jag tycka att det är bra att man valde Barack Obama, som också verkar ha haft ett mer "folkligt" stöd om man ser till dem som samlades kring Mitt Romney, säger han.
– Å andra sidan har Barack Obama varit lite väl otydlig vad gäller Mellanösternspolitiken.  Som demokrat kunde han ha varit bättre på att framhäva den israeliska demokratins betydelse i Mellanöstern.

Han ifrågasätter också medias "hovsamma" behandling av republikanen Mitt Romneys mormonska tillhörighet.
– Det blir tydligt särskilt om man jämför med det tidigare fokuset på Sarah Palins religiösa tillhörighet. Här har man nästan i stället presenterat en idealist.

Flera delstater folkomröstade i samband med valet om huruvida äkltenskapet skulle öppnas för samkönade par.
– Jag kan förstås bara beklaga att fler delstater öppnar för den synen på äktenskapet. Det finns inga goda skäl för ett samhälle att likställa något som inte är likställt, säger Stefan Gustavsson på telefon från Oxford.

Sofia Camnerin framhäver frågans komplexitet ur kristen synpunkt.
– På det rent personliga planet tycker jag att det är bra att människor som älskar varandra får gifta sig och det är viktigt att värna ömsesidig kärlek och trohet. Men det är en stor och svår samt ut kyrkligt-teologiskt perspektiv också laddad fråga. I vårt fall kan en kyrklig vigsel av samkönade par aldrig äga rum om inte församlingen står bakom.

LÄS OCKSÅ: Svår väg tillbaka för Republikanerna

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10