Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Ökat intresse för konferens om att påverka samhället

En ”After work” om vetenskap och tro är ett nytt inslag på konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som äger rum i Korskyrkan i Stockholm i helgen. – Dit kan man även ta med sig folk som inte har en kristen tro, säger arrangör Olof Edsinger.

Nyheter · Publicerad 22:00, 21 nov 2019

Konferensen ”Uppdrag: Guds rike” äger rum för andra gången och hålls i år på fredag och lördag. Svenska evangeliska alliansen (SEA) är en av flera arrangörer, och dess generalsekreterare, Olof Edsinger, uppskattar antalet deltagare i år till ungefär 120, vilket är betydligt fler än förra året.

– Vi ökar med femtio procent i år. Det är jätteroligt, säger han.

Syftet med konferensen är, enligt Olof Edsinger, att rusta kristna som vill göra en skillnad i samhälle och församling, oavsett gåvor och personlig kallelse.

– Vi får samlas kring det gemensamma fokuset att vi vill utbreda Guds rike. Vi vill stå under hans herravälde – Gud vill påverka alla områden, förklarar SEA:s generalsekreterare.

Han konstaterar också att konferensens tema stämmer väl överens med det budskap som Jesus predikade.

– Han började hela sin förkunnarbana genom att tala om Guds rike, påpekar Edsinger.  

Samtidigt tar konferensen fasta på att kristna har olika gåvor och personliga kallelser, genom att erbjuda fem olika fördjupningsspår. Medan inriktningarna ”Samhällspåverkan”, ”Apologetik” och ”Pionjär” fanns med även förra året, erbjuds nu också de nya spåren ”Förkunnare” och ”Kristna naturvetare”.

– Jag tror inte det sker så ofta att man på detta sätt för samman människor som jobbar med naturvetenskap. Det är ganska många anmälda till detta spår så det visar på ett behov, kommenterar Olof Edsinger.

På fredagskvällen hålls ett öppet möte med människorättsjuristen Ruth Nordström, och på lördagskvällen är det Edsinger själv som talar, bland annat om att förvalta sina gåvor och sin tid utifrån ett gudsrikesperspektiv.

Den nya After work-samlingen, som även den är öppen för allmänheten, startar redan vid halv sex-tiden på fredagen. Där kommer Mats Selander från Apologia att hålla ett föredrag på temat ”Tre vanliga myter om vetenskap och tro”.

Vi får samlas kring det gemensamma fokuset att vi vill utbreda Guds rike.

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra