Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Sociala mediers påverkan på barn oroar forskare och politiker i USA som öppnar för en höjd åldersgräns för användande av plattformarna. Foto: Paul Sakuma/AP/TT

Ökad oro över hur sociala medier påverkar barn

Den 13-årsgräns som flera stora sociala medier tillämpar, ifrågasätts nu i USA utifrån forskning om hälsoriskerna, bland annat av en av USA:s högst uppsatta folkhälsoansvariga. Och andra experter menar att det finns likheter med missbruk av droger och det som kan uppstå när barn fastnar i sina mobiler.

Nyheter · Publicerad 10:00, 13 feb 2023

Det var i en intervju med TV-kanalen CNN i slutet av januari som generalläkaren Vivek Murthy, som leder den federala folkhälsoorganisationen United States Public Health Service Commissioned Corps, uttalade sin oro när det gäller åldersgränsen på 13 år för flera stora sociala medier.

Utifrån den forskningsdata han tagit del av, bedömde han att 13 år är för tidigt, med tanke på att barn i den åldern utvecklar sin identitet och självkänsla.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00