Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Oförutsägbar politisk miljö när valrörelsen inleds

Nyheter · Publicerad 17:29, 2 jan 2019

Netanyahu-regeringens beslut förra veckan att hålla nyval den 9 april satte i gång ett stort maskineri av positioneringar och alliansbyggen i den politiska miljön. Sällan har det funnits så många spelare, potentiella nya partier, möjliga allianser och nya ansikten som inför det här valet.

De största förändringarna finns naturligt nog bland oppositionspartierna på mitten-vänstersidan. Partiet Zionist Union leder i dag oppositionspartierna under Tzipi Livni och Avi Gabay, men partiet är i fritt fall i opinionsmätningarna, som bara ger dem tio av deras nuvarande tjugofyra platser i parlamentet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...