Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Oenigt om Israel vid stort möte i Kyrkornas världsråd

Enhet var den röda tråden när Kyrkornas världsråds elfte generalförsamling arrangerades i tyska Karlsruhe nyligen. När rådet, som ofta kritiseras för att ha en fientlig inställning till Israel, skulle belysa Mellanöstern i ett dokument önskade flera delegater att ”apartheid” skulle användas i beskrivningen av Israel. Utfallet blev istället en kompromiss.

Nyheter · Publicerad 19:00, 17 sep 2022

Mötet i Karlsruhe pågick under åtta dagar i början av september och totalt deltog över 650 delegater från mer än 350 kyrkor och 120 länder, rapporterar internationell kristen press. Bland annat är många ortodoxa och protestantiska kyrkor representerade, från svenskt håll var till exempel företrädare för Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd på plats.

Temat som genomsyrade mötet och många av de vitt skilda programpunkterna var behovet av kristen enhet, och då både ”hjärtats ekumenik” och synlig eller ”institutionell” enhet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10