Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Oenigt om Israel vid stort möte i Kyrkornas världsråd

Enhet var den röda tråden när Kyrkornas världsråds elfte generalförsamling arrangerades i tyska Karlsruhe nyligen. När rådet, som ofta kritiseras för att ha en fientlig inställning till Israel, skulle belysa Mellanöstern i ett dokument önskade flera delegater att ”apartheid” skulle användas i beskrivningen av Israel. Utfallet blev istället en kompromiss.

Nyheter · Publicerad 19:00, 17 sep 2022

Mötet i Karlsruhe pågick under åtta dagar i början av september och totalt deltog över 650 delegater från mer än 350 kyrkor och 120 länder, rapporterar internationell kristen press. Bland annat är många ortodoxa och protestantiska kyrkor representerade, från svenskt håll var till exempel företrädare för Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd på plats.

Temat som genomsyrade mötet och många av de vitt skilda programpunkterna var behovet av kristen enhet, och då både ”hjärtats ekumenik” och synlig eller ”institutionell” enhet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00