HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

President Barack Obama, förre presidenten George Bush och anhöriga till offren samlades på söndagen med tusentals andra för att minnas terrorattackerna för tio år sedan. Foto: Scanpix

Obama läste ur Bibeln

President Barack Obama, förre presidenten George Bush och anhöriga till offren samlades på söndagen med tusentals andra för att minnas terrorattackerna för tio år sedan.- Må Gud välsigna minnet av dem vi förlorat, och må Gud välsigna USA, sa presidenten i sitt tal.

Nyheter · Publicerad 00:00, 12 sep 2011

President Barack Obamas började sitt tal vid minnesceremonin för terroroffren vid Ground Zero i New York på söndagen genom att läsa ur Bibeln.
- Bibeln berättar för oss att om aftonen gästar gråt, men om morgonen kommer jubel, sa presidenten som citerade Psaltarens trettionde kapitel.

Han uppmanade även till att tillsammans med en rättvis Gud som guide hedra dem som gått förlorade.
- Låt oss överlåta oss själv till de ideal som definierar vår nation, och låt oss se framtiden an med hjärtan fulla av hopp. Må Gud välsigna minnet av dem vi förlorat, och må Gud välsigna USA, sa han i sitt tal.

Han läste även ur Psaltarens 46:e psalm det bland annat psalmisten slår fast att "Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skall vi inte frukta, om än jorden skakar och bergen störtar ner i havsdjupet, om än havets vågor brusar och svallar, så att bergen bävar vid dess uppror."

Med på scenen under läsningen var presidentens hustru Michelle och förre detta presidenten George Bush.

varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...