Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Oas på plats i Israel för att inspirera fler till bibelläsning

Genom livesändningar direkt från Israel, där de även spelat in mängder av bibelstudium, hoppas Oasrörelsen hjälpa fler att upptäcka Bibeln.

– I vår tid är det mer angeläget än någonsin att kristna fördjupar sig i Guds ord, menar Hans Weichbrodt från Oas.

Nyheter · Publicerad 07:00, 11 dec 2022

Hans Weichbrodt, inspiratör hos Oasrörelsen, är fortfarande kvar i Israel när Världen idag ringer upp. Tre kollegor från Oasrörelsen reste hem dagen innan, efter sex dagar landet. Här har de varit för att, inte minst, spela in digitala bibelstudier.

– I vår tid är det mer angeläget än någonsin att kristna fördjupar sig i Guds ord. Det här är på riktigt, det är inte sagor och myter, framhåller Hans Weichbrodt.

– Därför känns det så angeläget att göra allt vi kan för att hjälpa människor att komma nära bibelordet. Vi hoppas verkligen också att det ska väcka människors kärlek till Israel.

Just här på plats i Israel får Bibelns texter en större kontext, vilket är en anledning till att de reste till Israel för att spela in bibelundervisning.

– När vi går här så är det som att gå på Bibelns blad. Vår bön är att det här ska bli en hjälp för människor att få ett ökat intresse för att fördjupa sig i ordet.

Oasrörelsen har tidigare gjort digitala Sverigeresor som fallit väl ut, men resan till Israel var nyskrivna blad.

– Vi kände Herrens ledning i att utvidga det här, så det var ett steg i tro att satsa på att åka hit. Vi har en stor kärlek till Israel och då ville vi resa hit, säger Hans Weichbrodt.

De fyra anställda från Oasrörelsen har under veckan rest runt på olika platser i Israel och bland annat varit vid gränserna till Libanon och Syrien. Med sig hem har de mängder av bibelundervisning som de kommer sända framöver via sina digitala kanaler.

– Vi spelade in så länge det var dagsljus, ända tills solen gick ner. Så det var otroligt intensiva dagar.

Men de har också gjort många uppskattade livesändningar via sin Facebooksida under veckan.

– Det starkaste med den här resan har varit att ta det här nya steget och få åka till Israel för att lyfta fram Bibeln digitalt, både live och förinspelat, säger Hans, som även är glad för de många kommentarer de fått på sin Facebooksida. Där uttrycker många en stor tacksamhet över att de digitalt kan följa med till Israel.

– Kommentarerna tycker jag också har varit bland det starkaste. Det visar att det här fyller en funktion. Det har varit ett stort intresse och det blir vi inspirerade av.

Hans Weichbrodt utesluter inte att de kommer återvända till Israel för att göra fler liknande satsningar framöver.

– Det här är ännu ett verktyg i verktygslådan, som är minst lika viktigt som de övriga. Det är mycket möjligt att vi kan fortsätta att utvidga det här.

När vi går här så är det som att gå på bibelns blad.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10