Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Oas barnrörelse släpper rockigt album

I fredags släppte Oasrörelsens barnverksamhet Youngsters ett nytt musikalbum på musiktjänsten Spotify. Det rockiga albumet Alla ska få höra innehåller både nya och gamla låtar.

Nyheter · Publicerad 13:00, 24 jan 2021

Vad är det då som Youngsters vill att andra barn ska få höra om? Albumet finns också som cd-skiva och på skivomslagets baksida finns svaret. 

”Ibland kan vi vara oroliga för framtiden. Hur ska det bli med allting? … då vill vi att alla ska få höra vad det är vi sjunger om. Vi sjunger om Jesus och att han har koll”, står det. 

Bakgrunden är förstås coronapandemin, under vilken albumet spelades in i höstas. På omslaget konstateras det att allt farligt inte försvinner bara för att man tror på Jesus.

”Men man kan få vara trygg nära Honom, för han är vårt enda hopp”, menar Oas-inspiratören Lennart Henricsson och Youngsters.

Albumets första spår, låten ”Stolt”, börjar just med orden ”Alla ska få höra” och handlar om att vara stolt över att tillhöra Jesus och att man är älskad av Jesus. 

Låten ”En blå bil” präglas av temat om att Jesus har koll mitt i vår vardag, och i låten ”Det finns hopp” lyfts Jesus fram som ett hopp ”som håller i alla lägen”. 

Musiken går för det mesta i ett snabbt, rockigt tempo där solosång och körsång blandas med trummor och distade elgitarrer.

Samtidigt finns det flera lugnare låtar. Ett exempel är ”Trött”, där en ledsen människa riktar sig till Jesus med orden: ”Du är som en oas, hos dig får jag vila mig.”

Utöver låtarna finns humoristiska betraktelser av signaturen ”Roger Blixt”, som talar med en utmärkande värmländsk accent. 

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier