I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud.
Johannesevangeliet 1:1–2

Världen idag

En israelisk soldat tittar på förödelsen efter en av de dryga 80 raketer som Hamas avfyrade in i Israel under måndagskvällen. Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT

Nytt raketregn över Israel

Den terrorstämplade organisationen Hamas, som nu bildat palestinsk regering med Fatah, sköt på måndagskvällen över 80 raketer in i Israel som svarade under natten och morgonen med flyganfall mot ett 50-tal mål i syfte att få raketattackerna att upphöra.

Nyheter · Publicerad 00:00, 8 jul 2014

Sedan tre israeliska tonåringar kidnappades och senare återfanns dödade har situationen i området blivit allt mer spänd. Upptrappningen ses som den värsta sedan hösten 2012. I ett dåd som ska ha varit en hämndaktion kidnappades och dödades en palestinsk tonåring i Jerusalem.

Raketattackerna från Gaza in i Israel har intensifierats och på tisdagskväll ljöd flyglarmet i flera israeliska regioner och tiotusentals tog återigen sin tillflykt till skyddsrum. Minst 85 raketer avfyrades av Hamas. Flera sköts ner av Israels försvarssystem och andra landade i öppna områden. En person ska enligt Haaretz ha skadats lindrigt.

Nu har Israel svarat med det man benämner som operation "Protective Edge" där målet är att minska raketattackerna från Hamas.
"Vi går in i en lång operation. Vi är bara i början. Tålamod behövs. Vi förbereder vidare steg och en gradvis expansion av vår stridskraft", sager en militärkälla enligt Jerusalem post.
I samband med de israeliska flygattackerna ska minst 17 personer ha skadats enligt palestinska sjukvårdskällor.

Samtidigt är det oroligt i den israeliska regeringen. Utrikesminister Avigdor Liebermans parti, Yisrael Beiteinu, bryter en politisk allians med premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud som man varit allierad med i 20 månader. Vid en presskonferens på måndagen lät Lieberman meddela att alliansen bryts, rapporterar Haaretz. Oenigheten handlar om hur situationen i Gaza ska hanteras. Lieberman efterfrågar en storskalig operation medan Netanyahu manat till lugn.

Leksakskoala ska lära barn att meditera – säljs i Sverige

Nyandlighet. Ett mjukisdjur som lär små barn i meditera saluförs inför årets julhandel. Flera studier pekar på... torsdag 8/12 13:00

Har du glömt vem han är?

Inför söndag Jag stod i hallen och tittade rakt fram. Vad var det jag skulle göra? Vart hade jag precis varit på... torsdag 8/12 00:00