Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Ruth, Sarita, Hanna, Pabitra och Sapana framförde en dans ur badifolkets kultur när de på söndagen besökte Södermalmskyrkan i Stockholm. Foto: Eva Janzon

Nytt liv efter insats i Nepal

Love Nepal startade på söndagen sin sverigeturné, "En sexslavs historia", med ett starkt vittnesbörd inför en fullsatt Södermalmskyrka.

Nyheter · Publicerad 12:38, 29 apr 2013

Love Nepal startade på söndagen sin sverigeturné, "En sexslavs historia", med ett starkt vittnesbörd inför en fullsatt Södermalmskyrka.
– Det räcker inte längre att säga "Gud välsigne dig", utan man måste göra något konkret, sa pastor Mikael Alfvén, som berättade om han gripits av längtan efter att hjälpa de många småflickor bland folkgruppen badi i Nepal som tvingas leva som prostituerade.

Tillsamans med sin hustru Inga-Britt, den nepalesiske pastorn Raju Sundas och missionären Håkan Gabrielsson startade Mikael Alfvén det första hemmet för tidigare prostituerade flickor i Nepal 2009.
– I dag, fyra år senare, har vi räddat cirka 400 flickor. Och det är värt alla pengar på jorden att se dem le igen, sa Mikael Alfvén, som nu samlar stöd för att kunna utöka arbetet i Nepal.
Fem av flickorna som nu återupprättas från ett liv i prostitution fanns på plats i Södermalmskyrkan. Tillsammans uppförde de en dans, som ett sätt att hedra och återupprätta badifolkets rika kultur av musik och dans.
– Jag vill att vi ska få landets bästa musiker, och landets bästa läkare. I Gud är allt möjligt, sa pastor Raju Sundas, som får ta emot ständiga dödshot från de hallickar som tjänar pengar på dem.

Han tolkade sedan åt en av flickorna, Pabitra. Hon berättade – ibland under tårar – om hur hon sålts till en bordell i Indiens huvudstad New Delhi.
– Jag tvingades att vara med så många som 60 män under ett dygn, sa den unga kvinnan, som framförde sitt vittnesbörd med stort allvar och tårar.
– Nu har jag fått möjligheten till ett tryggt boende och ett nytt liv. Men alla de flickor som är kvar på bordellerna, de är mina systrar och de behöver er hjälp, sa hon.
Gruppen åkte på eftermiddagen vidare till Hope Church i Märsta. Och i dag, måndag, var de inbjudna till en träff med ministrar och tjänstemän i Rosenbad.
– De har hört talas om vårt arbete och ville träffa flickorna, säger Mikael Alfvén för Världen idag.

Eva Janzon

Det är värt alla pengar på jorden att se flickorna le igen, sade pastor Mikael Alfvén. Foto: Eva Janzon

Evangelisation – nej tack?

Ledare Forskningsinstitutet Barna Group har på uppdrag av Alpha USA gjort en undersökning av kristnas tankar kring evangelisation. Det mest omskakande...

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...