På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Nytt fall av tvångsabort i Kina

Ännu ett brutalt fall av tvångsabort i Kina har fått uppmärksamhet. Amerikanska Lifenews rapporterar om en kvinna vid namn Song som tvingades till abort av sitt barn när graviditeten gått nära sex månader.

Nyheter · Publicerad 11:33, 25 okt 2012

Song var ensam i hemmet i staden Zibo i provinsen Shandong 2 oktober, under det kinesiska nationaldagsfirandet, när sju tjänstemän från familjeplaneringsmyndigheten knackade på. De tvingade in Song i en bil och förde henne till ett sjukhus. Där kläddes hon av naken och bands fast i en säng och på grund av att hon gjorde motstånd injicierades bedövningsmedel, uppger Lifenews.
Sedan injicerades ett gift i livmodern för att döda barnet och sätta igång värkar. Song lämnades sedan ensam, inlåst i sjukhussalen.
När familjen till slut fick veta vad som hänt var det för sent. De vände sig till den lokala polisen, men tvingades återvända hem. På kvällen 5 oktober, efter tre dagar, födde Song fram det döda barnet.

Enligt Lifenews är Song nu svårt traumatiserad. Hennes sjuåriga dotter gråter varje dag och undrar vad som hänt med hennes mamma. Det här enligt Lifenews det första kända fallet av tvångsabort sedan Nationella familjeplaneringskommittén i juli förklarade att sena aborter helt skulle stoppas och att man ska uppmuntra till "frivillig familjeplanering". 23 av Kinas 31 provinser, inklusive Shandong, har sedan dess förbjudit sena aborter, skriver Lifenews. Människorättsorganisationen All Girls Allowed fördömer tvångsaborten.
– Dessa fruktansvärda våldshandlingar mot oskyldiga måste fram i ljuset och den kinesiska regimen måste stå vid sitt ord, säger direktor Brian Lee. 

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier