Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Nya hatbrott mot judar i Malmö

De två judiska kvinnorna på Rosengård i Malmö som nyligen fick hakkors målade på sin ytterdörr och blev bestulna på judiska föremål har nu polisanmält nya hatbrott. Denna gång målades en davidsstjärna på dörren.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 dec 2012

Det var natten till torsdagen som två nya anmälningar kom in till polisen. På kvinnornas ytterdörr hade någon klottrat en davidsstjärna och när en av kvinnorna öppnade dörren sprang det iväg tre barn som ska ha skrikit "judedjävel" till henne, uppger Expo idag.

- Vi utreder ärendet som ett hatbrott, men vi har inga misstänkta i dagsläget, säger pressinformatör Anders Lindell vid Malmöpolisen till sajten.
Enligt Lindell ser man händelsen som hets mot folkgrupp.

I fredags blev kvinnorna bestulna på en dator och flera judiska föremål, bland annat en bönebok och en Davidsstjärna i guld. Under natten målades sedan hakkors både på ytterdörren och balkongdörrarna. Polisen tvättade bort klottret, men natten till måndag var hakkorsen tillbaka. På måndagen hade det dessutom kastats sopor mot deras dörr.
– Antisemitismen har eskalerat här år efter år. Jag har aldrig polisanmält det vi råkat ut för tidigare, men nu tänker jag alltid göra det, sa en av kvinnorna då till Sydsvenska dagbladet.

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Ledare Evangelikal kontra evangelisk Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen...

Brandmän räddade ekorre i brunnslock

Tyskland. Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett...

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt...