Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

USA:s utrikesminister John Kerry uppmanar Iran att frige pastor Saeed Abedini. Foto: AP

Ny uppmaning från John Kerry om att frige pastor Saeed

USA:s utrikesminister John Kerry uppmanar Iran att släppa den iransk-amerikanske pastorn Saeed Abedini, som suttit fängslad för sin kristna tro i snart två år.

Nyheter · Publicerad 16:50, 2 sep 2014

Uttalandet lades upp på det amerikanska utrikesdepartementets hemsida i fredags. John Kerry uppmanar Iran att släppa Abedini samt tre andra amerikanska medborgare.

I pressmeddelandet lyfter Kerry fram att det har situationen har varit svår för Abedinis fru och två barn, som bor i USA.
"Den 26 september har Mr. Abedini varit frihetsberövad i Iran i två år, anklagad för sin religiösa övertygelse. Mrs. Abedini (Saeed Abedinis fru, red. anm.) har på ett vältaligt sätt pratat om de svårigheter som hennes familj har mött under denna utmanande tid", säger Kerry i uttalandet.

John Kerry har tidigare uppmanat Iran att frige Abedini, bland annat i samband med att Abedini suttit fängslad i ett år.
Även president Barack Obama har uppmanat Iran att frige pastor Saeed Abedini. Under ett historiskt telefonsamtal mellan USA:s och Irans presidenter nämndes Saeed Abedini och två andra amerikanska medborgare som sitter fängslade i Iran. Obama ska då ha talat om USA:s "intresse av att dessa amerikaner återförenas med sina familjer", uppgav en tjänsteman i Vita huset.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier