Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Ny kippavandring i Malmö

Lördagen den 18 augusti genomförs på nytt en kippapromenad i Malmö. Det handlar om en manifestation för mångfald och judars rättigheter och medverkar gör bland andra Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, Luciano Astudillo som sitter i Socialdemokraternas partistyrelse samt demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP).

Nyheter · Publicerad 00:00, 8 aug 2012

Antisemitiska slagord, plumpa politikeruttalanden och attacker mot judar har gjort att Malmö fått en negativ stämpel utomlands. Och det är något som Sofia Nerbrand, som tagit initiativ till nästa lördags manfestation, vill vara med och ändra på.
- Alla ska känna sig välkomna till Malmö och ingen ska behöva vara rädd, det ska vara en självklarhet att kunna bära kippa eller andra religiösa symboler offentligt. Det här handlar om medmänsklighet och anständighet, säger hon.

Världen idag har tidigare berättat om kippavandringar i Malmö då människor i solidaritet med minoriteten burit judiska symboler på en promenad genom staden. I inbjudan till kommande manifestation skriver arrangören: "Det är en självklar rättighet att kunna promenera på trottoaren med vilka kläder och symboler man önskar utan att känna sig rädd. Malmös judar ska respekteras, med eller utan kippa."

- Uppenbarligen finns det motsättningar och rädslor här och Malmö har fått en tråkig bild i internationella medier, det här är ett sätt att visa att vi vill gå framåt. Jag älskar Malmö och mångfalden var en av orsakerna till att jag att flyttade hit, säger Sofia Nerbrand.

Promenaden startar vid Malmö synagoga på förmiddagen och man vandrar sedan till Möllvångstorget där det bland annat kommer att hållas tal. 

Sverige sticker ut i Europa – 60 personer ihjälskjutna i år

Skjutningar. En man i 20-årsåldern blev under söndagskvällen den sjunde personen att skjutas ihjäl i Södertälje... tisdag 6/12 15:00

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Intern strid i partiet Nyans – grundaren utmanas

Politik. Partiet Nyans skakas av en intern strid, bara några månader efter att man vunnit fullmäktigemandat... tisdag 6/12 14:00

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00