Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Ny kippavandring i Malmö

Lördagen den 18 augusti genomförs på nytt en kippapromenad i Malmö. Det handlar om en manifestation för mångfald och judars rättigheter och medverkar gör bland andra Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, Luciano Astudillo som sitter i Socialdemokraternas partistyrelse samt demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP).

Nyheter · Publicerad 00:00, 8 aug 2012

Antisemitiska slagord, plumpa politikeruttalanden och attacker mot judar har gjort att Malmö fått en negativ stämpel utomlands. Och det är något som Sofia Nerbrand, som tagit initiativ till nästa lördags manfestation, vill vara med och ändra på.
- Alla ska känna sig välkomna till Malmö och ingen ska behöva vara rädd, det ska vara en självklarhet att kunna bära kippa eller andra religiösa symboler offentligt. Det här handlar om medmänsklighet och anständighet, säger hon.

Världen idag har tidigare berättat om kippavandringar i Malmö då människor i solidaritet med minoriteten burit judiska symboler på en promenad genom staden. I inbjudan till kommande manifestation skriver arrangören: "Det är en självklar rättighet att kunna promenera på trottoaren med vilka kläder och symboler man önskar utan att känna sig rädd. Malmös judar ska respekteras, med eller utan kippa."

- Uppenbarligen finns det motsättningar och rädslor här och Malmö har fått en tråkig bild i internationella medier, det här är ett sätt att visa att vi vill gå framåt. Jag älskar Malmö och mångfalden var en av orsakerna till att jag att flyttade hit, säger Sofia Nerbrand.

Promenaden startar vid Malmö synagoga på förmiddagen och man vandrar sedan till Möllvångstorget där det bland annat kommer att hållas tal. 

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier