Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Peppe Eriksson, som är ansvarig för LP i Arvika, talar i samband med en manifestation i staden. Foto: Privat

Ny hjälp till unga i Arvika

Arvika kommun har bejakat ett medborgarförslag från kristna LP:s Peppe Eriksson. Nu bildas ett missbruksråd som ska hjälpa unga människor som hamnat i svårigheter.

– Vi känner en sådan glädje och uppmuntran, säger Peppe Eriksson, ansvarig för LP i Arvika.

Nyheter · Publicerad 10:00, 19 dec 2021

2018 berättade Världen idag om Linn Werner Olssons (tidigare Lindeman) väg till frälsning. Den tog sin början när hon läste artisten Sebastian Staksets bok Bara ljuset kan besegra mörkret.

Vid ett tillfälle mådde Linn så dåligt att hon begav sig till järnvägen för att ställa sig framför ett tåg, men Jesus räddade henne.

I dag arbetar Linn på LP i Arvika. Där har hon och kollegan Peppe Eriksson fått nog av att se medmänniskor som mår riktigt dåligt. Antalet personer som begått självmord eller tagit en överdos har ökat, och i somras räknade Peppe och Linn de saknade till åtta personer. Efter ytterligare en tid var antalet saknade personer uppe i tio.

– Jag minns att Linn utbrast: Nu får det väl vara nog, säger Peppe Eriksson.

Samtidigt läste Peppe i lokaltidningen att kommunen i och med sin skattehöjning fått pengar över. Nu presenterade kommunledningen flera bra förslag till att rusta upp kommunala byggnader med mera. 

– Men inte en krona till unga och psykisk ohälsa.

Men nyligen bejakade kommunen ett medborgarförslag från Peppe Eriksson.

– Det innebär en dörröppnare för oss genom att vi tillsammans med flera aktörer startar ett missbruksråd, en form av remissinstans kan man uttrycka det.

– Kommunledningen avsätter 4,6 miljoner kronor för unga och utsatta. Vi känner en sådan glädje och uppmuntran i kommande års satsning för våra unga medmänniskor här på orten, berättar Peppe Eriksson.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10