Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Ny filmserie om Jesus slår nytt insamlingsrekord

Över 10 miljoner dollar har samlats in till en amerikansk ny serie om Jesu liv. Det innebär att serien är den serie som fått störst stöd genom ”crowdfunding” någonsin, skriver Fox News. – Hela det här året har visat att det finns en längtan efter något annorlunda, säger regissören Dallas Jenkins.

Nyheter · Publicerad 12:09, 12 jan 2019

The chosen är namnet på en ny amerikansk serie som ska börja sändas online i vår. Serien började som en kortfilm om Jesu födelse, men utvecklades till ett pilotavsnitt där regissören, i slutet, bad om ekonomiskt stöd för att kunna göra en hel serie av projektet.

Via en crowdfundingsida har satsningen nu inbringat nästan 11 miljoner dollar, och ytterligare 800 000 dollar ser ut att vara på ingång. Nyhetskanalen Fox News skriver att ingen serie tidigare har inbringat så mycket pengar via crowdfunding.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...