Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Ny bibelskola med social inriktning startar i Malmö

We Mission är en ny bibelskola med social och diakonal inriktning som startar i Malmö i höst. Hyllie Park folkhögskola och flera kyrkor står bakom satsningen, som började med en vision från Gud.

Nyheter · Publicerad 11:00, 5 mar 2023

– Det känns väldigt fint. Flera församlingar inom både Pingst och Evangeliska frikyrkan (EFK) står bakom satsningen, säger Linda Alexandersson som kom som ny rektor till Hyllie Park Folkhögskola i Malmö i april 2022.

Hon bar då på en vision om att starta en bibelskola på plats. Den bibelskola som Hyllie Park hittills har drivit är på distans, med digitala kurser.

På Hyllie Park kom Linda Alexandersson i kontakt med flera lokala församlingar som oberoende av varandra hade fått samma vision som hon, om att starta en bibelskola i Skåne.

Bibelskolan kallas We Mission och har en social och diakonal inriktning med praktik i någon kristen organisation eller församling i Malmö, där det finns mycket utanförskap, gängkriminalitet och barnfattigdom.

– Förhoppningen är att eleverna ska kunna känna att de får vara med och göra skillnad i vår stad, samtidigt som de lägger ett år på att fördjupa sig i Bibeln.

Efter bibelskoleåret är tanken att kursdeltagarna ska kunna bli anställningsbara inom social och diakonal verksamhet i organisationer och församlingar, eller vara med och inspirera till sådana satsningar i sina hemförsamlingar. 

Kyrkorna kommer att bidra med pastorer som gästföreläsare och genom att ta emot praktikanter. I den referensgrupp som arbetar med kursplanerna finns medarbetare från Hyllie Park-kyrkan och Immanuelskyrkan i Malmö, Östermalmskyrkan i Kristianstad och Skillinge missionshus samt pingstförsamlingarna i Helsingborg, Lund och Malmö (Europaporten).

Två dagar i veckan ägnas åt praktik och samtal om praktikplatser pågår med flera kristna organisationer i Malmö. Övrig tid, tre dagar i veckan, är det undervisning på folkhögskolan.

– Vissa dagar kommer att tillbringas på Bosarp lägergård, där eleverna får egen påfyllning så att de har något att ge vidare, säger Linda Alexandersson.

We Mission är en ettårig bibelskola med start till hösten.

Förhoppningen är att eleverna ska kunna känna att de får vara med och göra skillnad i vår stad …

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Änglar – finns de verkligen?

Församlingen sjunger tillsammans: ”Glöm inte bort att änglarna finns, att de är här för att se hur... lördag 30/9 00:00

Sverige ska införa fängelser för ungdomar

Brott. Regeringen går vidare med att inrätta ungdomsfängelser. Kriminalvården får nu i uppdrag att påbörja... fredag 29/9 19:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10