Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Ny bibelskola med social inriktning startar i Malmö

We Mission är en ny bibelskola med social och diakonal inriktning som startar i Malmö i höst. Hyllie Park folkhögskola och flera kyrkor står bakom satsningen, som började med en vision från Gud.

Nyheter · Publicerad 11:00, 5 mar 2023

– Det känns väldigt fint. Flera församlingar inom både Pingst och Evangeliska frikyrkan (EFK) står bakom satsningen, säger Linda Alexandersson som kom som ny rektor till Hyllie Park Folkhögskola i Malmö i april 2022.

Hon bar då på en vision om att starta en bibelskola på plats. Den bibelskola som Hyllie Park hittills har drivit är på distans, med digitala kurser.

På Hyllie Park kom Linda Alexandersson i kontakt med flera lokala församlingar som oberoende av varandra hade fått samma vision som hon, om att starta en bibelskola i Skåne.

Bibelskolan kallas We Mission och har en social och diakonal inriktning med praktik i någon kristen organisation eller församling i Malmö, där det finns mycket utanförskap, gängkriminalitet och barnfattigdom.

– Förhoppningen är att eleverna ska kunna känna att de får vara med och göra skillnad i vår stad, samtidigt som de lägger ett år på att fördjupa sig i Bibeln.

Efter bibelskoleåret är tanken att kursdeltagarna ska kunna bli anställningsbara inom social och diakonal verksamhet i organisationer och församlingar, eller vara med och inspirera till sådana satsningar i sina hemförsamlingar. 

Kyrkorna kommer att bidra med pastorer som gästföreläsare och genom att ta emot praktikanter. I den referensgrupp som arbetar med kursplanerna finns medarbetare från Hyllie Park-kyrkan och Immanuelskyrkan i Malmö, Östermalmskyrkan i Kristianstad och Skillinge missionshus samt pingstförsamlingarna i Helsingborg, Lund och Malmö (Europaporten).

Två dagar i veckan ägnas åt praktik och samtal om praktikplatser pågår med flera kristna organisationer i Malmö. Övrig tid, tre dagar i veckan, är det undervisning på folkhögskolan.

– Vissa dagar kommer att tillbringas på Bosarp lägergård, där eleverna får egen påfyllning så att de har något att ge vidare, säger Linda Alexandersson.

We Mission är en ettårig bibelskola med start till hösten.

Förhoppningen är att eleverna ska kunna känna att de får vara med och göra skillnad i vår stad …

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00