Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Nu inleds bönestafett i Sveriges utsatta områden

Under fyra veckors tid satsar EFK på bönepromenader i samtliga 61 områden som av polisen pekats ut som särskilt utsatta områden.

”[Vi längtar efter] att personer som tidigare inte var mottagliga plötsligt ska få ett öppet hjärta”, skriver EFK.

Nyheter · Publicerad 10:00, 25 apr 2023

I fredags skrev Världen idag om den nya rapporten från EFK, Alliansmissionen och det ekumeniska nätverket Vidare som kartlagt den frikyrkliga närvaron och verksamheten i polisens 61 utsatta områden. Rapportens syfte är bland annat att peka på en av de svenska frikyrkornas största utmaningar – förorter och stadsdelar där den frikyrkliga närvaron är betydligt lägre än i andra områden.

Nu tar EFK initiativ till bön i dessa områden.

”Jesus sökte sig ständigt till de i marginalen. Vi tror att vi som rörelse behöver göra samma sak. Låt oss därför inte bara sucka över utvecklingen i vårt land, utan låt oss vända suckarna till bön!” skriver EFK på sin hemsida.

Tanken är att församlingar runt om i landet under fyra veckor ska mötas i de utsatta områdena för att gå bönepromenader.

”Vi kommer be för de cirka 550 000 människor som bor i vad polisen definierar som utsatta områden”, skriver EFK.

Bönepromenaderna kommer pågå från 22 april till 21 maj och inleds i bland annat Stockholmsområdena Hässelby, Vårberg, Husby och Skogås, samt Bergsjön och Hammarkullen i Göteborg. Även på platser som Hulta och Norrby i Borås, Vivalla i Örebro, Kronogården i Trollhättan och Råslätt i Jönköping kommer det hållas bön den närmaste tiden.

”Under denna bönestafett längtar vi efter att Gud konkret ska öppna dörrar för evangeliet och att personer som tidigare inte var mottagliga plötsligt ska få ett öppet hjärta”, skriver EFK och påpekar att de längtar efter pionjära och diakonala satsningar i marginaliserade stadsdelar.

I samband med bönestaffeten går det att via appen ”30 dagar i bön” få en notis om att be för att särskilt område.

”Låt oss under denna bönestafett drabbas av Guds hjärta för de i Sverige som är minst nådda och ofta mest utsatta”, skriver EFK.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00