Öppna mina ögon, så att jag ser undren i din undervisning.
Psaltaren 119:18

Världen idag

Nu inleds årets Europakonferens

Under torsdagen inleds årets upplaga av Europakonferensen. Arrangerande Livets Ord inbjuder i år till digital gemenskap med undervisning av välkända gäster.

– Det känns spännande och förväntansfullt, säger pastor Joakim Lundqvist, föreståndare och pastor i Livets Ord.

Nyheter · Publicerad 10:58, 30 jul 2020

Orsaken till att konferenser som brukar vara lika med folkfest inte kunnat genomföras på traditionellt sätt den här sommaren är väl känd vid det här laget.

– Vi lever i en speciell tid, men det har vi pratat om i ett halvår nu, menar Joakim Lundqvist när Världen idag pratar med honom några timmar före konferensstarten.

Inför årets Europakonferensen har man valt att fokusera på möjligheter i stället för bekymmer. Livets Ord finns även i länder där bara en bråkdel av människorna i vanliga fall har ekonomisk möjlighet att ta sig till Uppsala och uppleva konferensen på plats.

– I år kommer vi att betjäna genom att texta mötena på tolv olika språk, berättar Joakim Lundqvist.

De amerikanska talarna Robert Morris, Craig Groeschel, Lisa Bevere samt Jentezen Franklin kommer att medverka. Under senare tid har Joakim Lundqvists tillvaro berikats med personlig vänskap med såväl Robert Morris som Craig Groeschel, båda omnämnda som respekterade pastorer såväl i USA som ute i världen.

– De kommer inte att leverera någon predikan från deras bibliotek, de har ägnat tid åt bön om budskap till Europakonferensens lyssnare, försäkrar Lundqvist.

Han kommer själv att avrunda årets konferens på söndag med att framföra ett angeläget budskap om Europa i en tid då rapporter om väckelser duggar mer tätt från andra delar av världen.

– Europa är något av en andlig ödemark. Men detta är också den bästa förutsättningen för ett mirakel, en ny besökelse. Gud har stora tankar och mäktiga planer för Europa, säger han.

Den som tidigare hört Joakim Lundqvist predika har troligtvis lagt märke till att han gärna delar med sig av sitt budskap genom att illustrera i bilder.

– Den här predikan kommer att bli min mest illustrerande predikan hittills, säger han inför söndagskvällen på Europakonferensen.

Konferensen pågår från torsdag till söndag och ger också möjlighet att ta del av Sebastian Staksets samt Carl Gustaf Severins undervisning.

– I arbetet inför konferensen har vi känt en stor glädje, vår tro är att Herren även under denna konferens ska tala in i våra liv, säger Joakim Lundqvist.

Är makten viktigare än sanning för Harris?

Gästledare Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin... lördag 15/8 00:00

Frågan är om du använder det du har fått?

Inför söndag 1 Korinthierbrevet 12:4–11 Jag var tio år gammal när jag på läger bad om att få bli andedöpt.... torsdag 13/8 00:10