Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Sveriges lag 2020, lagbok i författningsrätt Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu blir det lättare att förbjuda mobil i klassrummet

Anonyma kontantkort till mobiltelefoner förbjuds för att underlätta brottsutredningar. Och i skolans värld blir det lättare för personal att omhänderta mobiltelefoner. Det är några av nyheterna i lagboken.

Nyheter · Publicerad 16:22, 2 aug 2022

Den 1 augusti trädde flera nya lagar i kraft samtidigt som en rad lagändringar genomförts. Nytt i skollagen är bland annat att mobiltelefoner i regel endast får användas under lektionstid om läraren gett instruktioner om det. Dessutom ska möjligheterna att införa mobilfria skoldagar öka. De nya bestämmelserna gör det även lättare för rektorer att besluta om avstängning av elever.

Ändringar i utlänningslagen gör att utvisningar ska kunna ske vid lägre straffvärden än i dag. Domstolen ska inte längre väga in det men som en utvisning kan innebära för den enskilde vid straffmätningen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00