Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Ett av de största namnen på den kristna rockscenen, Kanadensiska Thousand Foot Krutch – är huvudakt på Jesusrock i Kramfors. I särklass den största bokningen under sina tio år. De har sålt över en halv miljon skivor hittills.

Norrländska Jesusrock slutar på topp

För tio år sedan drog Jesusrock i gång. Den norrländska musikfesten har sedan dess berört tusentals och efter ett par knackiga år i början är man nu i kapp ekonomiskt och på topp. Då lägger de av.– Jag tycker att det är modigt av oss att lägga ner något som går bra, vi kände att det var tid att gå vidare, säger David Tosteberg som varit med sedan allra första början.

Nyheter · Publicerad 10:00, 20 maj 2011

Jesusrock i Kramfors har blivit ett begrepp. Inte minst bland ungdomarna på och runt omkring orten. Och då handlar det inte, som många kristna kanske tänker, i första hand om troende ungdomar.
– Förra året tror jag att närmare 70 procent av besökarna var kyrk­ovana. Och det är helt i linje med varför vi startade Jesusrock, för att evangelisera, säger David Tosteberg som till vardags jobbar som präst och möter unga som han menar tack vare musikfestivalen fått en positiv bild av Gud och kyrkan.
– Det är naturligt för dem att se Gud som något intressant, stort och häftigt, i stället för att associera tron med hårda kyrkbänkar.

De första två åren av Jesusrock kom man efter ekonomiskt, något som sedan hängt med i flera år även då festivalen gått plus. Nu är finanserna i fas, Jesusrock ett väl etablerat varumärke som i våras gjorde en Norrlands­turné i sju städer. Och då väljer man alltså att sluta.
– Ja, även om Gud kan göra vad som helst så är detta vår linje, att det blir sista gången. Men det är inte framtvingat av något yttre, det känns som rätt tid att gå vidare.
Föreningen Jesusrock kommer dock bli kvar och David Tosteberg talar om framtida projekt som ännu inte är klara, kanske kan det bli en ny turné i någon form.

Han menar att de inför årets Jesusrock har sin starkaste banduppställning hittills, det kommer att bli en värdig avslutning.
– Men visst är det ett visst vemod också, säger han. Jag vet att många blivit berörda, i vissa fall har Jesusrock fått betyda skillnaden mellan liv och död. Jag minns möten med människor, som tjejen som gick igenom missbruksbehandling och på festivalen för första gången sa att hon haft kul samtidigt som hon var nykter. Jag kommer heller aldrig glömma Guds trofasthet under dessa tio år.

Årets Jesusrock i Kramfors pågår 14-17 juli.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...