Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Nordiska böneledare bad där vikingarna dödade kristna

Att be Gud och människor om förlåtelse. Det var ett viktigt syfte när böneledare från Sverige och andra nordiska länder nyligen besökte historiska platser i Skottland och Nordirland där vikingar en gång massakrerade 800 kristna munkar.

Nyheter · Publicerad 16:48, 25 jun 2019

Ett 80-tal kristna ledare från de nordiska och keltiska länderna – bland annat Skottland, Wales, Irland och Nordirland – deltog i den strategiska böne- och försoningsresan. Man besökte bland annat Lindisfarne i dagens Skottland där många kristna munkar massakrerades 793 e Kr.

– Syftet med resan var att be Gud och människor om förlåtelse för förfädernas illgärningar, förklarar Patrik Sandberg, samordnare i nätverket Sverigebönen, som representerade Sverige ihop med Christian Samuelsson, böneledare vid Ralingsåsgården i Aneby.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....