Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Nordisk andlig union tog form på King of Kings

En ny andlig union håller på att ta form mellan Nordens länder. Det budskapet gick ut när ledare och pastorer från de nordiska länderna i helgen möttes till ledar- och bönekonferensen King of Kings i Örnsköldsvik.

Nyheter · Publicerad 16:58, 4 jun 2019

Konferensen hölls för andra året och samlade 450 deltagare från främst Sverige, Finland, Norge och Island. 

Även lovsångsteam och talare kom från dessa fyra länder, bland annat från det kända bönecentret i norska Levanger och från pingstförsamlingen i finska Seinäjoki, en plats som under 2000-talet upplevt ett flera år långt väckelseskeende med många omvändelser och vittnesbörd om gudsingripanden.

Konferensen i Örnsköldsvik blev en manifestation av enhet mellan kristna syskon i de nordiska länderna. Det berättar Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan och den som tagit initiativ till konferensen ihop med hustrun Maria och den kände evangelisten Sebastian Stakset.

– Vi bad om förlåtelse för sådant som skett mellan våra länder, så att vi ska kunna stå andligt enade i en union mellan länderna. Vi är olika folk och nationer men samtidigt ett enda folk, eftersom Guds rike går över nationsgränserna, säger Nordberg.

Att en andlig union mellan Nordens länder håller på att ta form, var en tydlig signal under konferensen och något som också kom upp i bönerna.

– När Kristi kropp står tillsammans så förlöser det också välsignelse, säger Thomas Nordberg, mycket glad för den enhet som manifesterades under konferensen.

Han beskriver hur ledare och tjänstegåvor från olika länder och olika kristna sammanhang här möttes för första gången.

– Vi fick se hur hjärtan smälte samman. Jag tror att detta kommer att resultera i viktiga samarbeten framöver. 

De registrerade deltagarna – varav många var pastorer och ledare – fick mycket tid tillsammans under de fem dagar som konferensen pågick. Även bland de medverkande talarna valde flera att stanna hela konferensen och dela gemenskapen.

– Det blir som ett stort läger där man är tillsammans hela dagen och fikar, äter lunch, ber och är inför Herren och lyssnar till de olika talarna, säger Thomas Nordberg, som redan nu kan bjuda in till nästa års konferens.

Den är planerad till Kristi himmelsfärdshelgen, den 21–24 maj.

Vi bad om förlåtelse för sådant som skett mellan våra länder, så att vi ska kunna stå andligt enade i en union mellan länderna.

Nåd tema när soulartist och tv-pastor gör show

Föreställning. Till helgen kommer föreställningen Avslöjad att spelas på Nyhemsveckan och sedan på Torpkonferensen. Det är Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl som...

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Politik. Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och rollen som andre vice partiledare, säger han till Expressen. – Jag hade förväntat mig att...

Palestinskt bistånd kan öka med 500 miljoner

Politik. Trots att flera andra länder fryst eller minskat biståndet till palestinska myndigheten på grund av misstankar om korruption och att medel används...