Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Ronen Zvulun/AP/TT

Netanyahu: Man försöker fälla regeringen på ett odemokratiskt sätt

Nyheter · Publicerad 16:35, 6 mar 2019

Benjamin Netanyahu gick till direkt angrepp på riksåklagare Avichai Mandelblit och medierna, efter att Mandelblit på torsdagen förra veckan rekommenderade att premiärministern skulle ställas inför rätta för trolöshet mot huvudman och korruption. Netanyahu menade att riksåklagaren har gett efter för påtryckningar från medierna och från den politiska vänstersidan, som på detta odemokratiska sätt försöker vinna det kommande valet.

Till slut var det bara i en av de tre undersökningarna mot honom, den så kallade Fall 4 000, som korruptionsanklagelsen lades fram; något som ses som en delseger för premiärministern. Däremot hade Netanyahu hoppats undvika korruptionsanklagelsen, eftersom den är mycket allvarlig och redan har fällt en tidigare premiärminister: Ehud Olmert. Nu väntar en offentlig utfrågning innan det slutgiltiga beslutet om att ställa Netanyahu inför rätta ska tas.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...