Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Nätbibelskola tipsar: Se möjligheterna

Även om man bara möts i den virtuella världen kan man komma varandra nära. Det säger Maria Cruz, studieledare för Bibelskola Nära, som alltid har digital undervisning. 

– Se möjligheterna, tipsar hon andra bibelskolor som nu tvingas slopa fysiska möten.

Nyheter · Publicerad 16:00, 13 apr 2020

Coronakrisen tycks ha påverkat det mesta i samhället, men en sak som inte har förändrats är Bibelskola Nära som drivs av Evangeliska frikyrkan i samarbete med Hyllie Park folkhögskola. Bibelskolan är nämligen utformad som en distansutbildning där förinspelade föreläsningar sänds digitalt och varvas med samtalsträffar över nätet. 

– Allting har varit som vanligt. Jag tror att deltagarna har upplevt det som skönt. När mycket i samhället har skakat har det här inte ruckats, säger Maria Cruz, studieledare på bibelskolan. 

Hon tycker att coronakrisen är ett utmärkt tillfälle att fördjupa sig i Guds ord och låta det fylla en. 

– Det påminner oss om att det som står i Bibeln inte svajar, säger hon.

På Bibelskola Nära går ett 20-tal elever från en mängd olika samfund och platser i landet. Även föreläsarna kommer från olika sammanhang, påpekar Maria Cruz.

Bibelskolan erbjuder fem olika kurser varav en är på kvartsfart. Grundkursen heter Kurs Lukas, utgår från Lukas evangelium och Apostlagärningarna och finns i en variant med samtalsmöten på dagtid och en variant med samtalsmöten på kvällstid. 

Vilka tips kan du ge till bibelskolor som nu tvingas ha digital undervisning?

– Se möjligheter. Bli inte nedslagen, utan inse att det finns fantastiska resurser.

– Och ta tid för att dela saker med varandra – både det som har varit tungt och det som har varit positivt. Vi brukar alltid börja våra samtalsmöten med det. Min erfarenhet är att man kan komma varandra nära även om man endast har möten via nätet.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00