Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Narnia åker på omfattande turné för att vittna om Jesus

Tolv spelningar i sex länder väntar det kristna hårdrocksbandet Narnia, som i lördags inledde en omfattande turné i Syd- och Latinamerika. Målet: att vittna om Jesus.

– Det finns ett evigt hopp och det vill vi förmedla, säger sångaren Christian Liljegren.

Nyheter · Publicerad 19:00, 19 sep 2023

Det svenska bandet Narnia har fått bra respons efter senaste skivan Ghost town, vilket nu för bandet ut på deras största turné som de gjort sedan slutet av 90-talet. Med start i lördags i Mexiko city ger de spelningar i Guatemala, Colombia, Brasilien, Chile och Argentina, utöver premiärlandet Mexiko.

– Jag är så taggad inför detta, säger sångaren Christian Liljegren när Världen idag pratar med honom dagen innan avfärd.

Men det är också en prövning rent fysiskt som väntar under den omfattande turnén.

– Jag har aldrig varit så fokuserad som nu för att orka det här, jag har sprungit en mil varannan dag sedan i maj för att vara på topp. Man får fokusera som en idrottsman. Vi är tacksamma för all förbön för att vi ska klara turnén både mentalt och fysiskt.

Inte minst är Christian Liljegren fylld av förväntan på vad Gud ska göra genom dem under turnén.

– Det känns otroligt roligt att vi får vara i tjänst för Herren i den här tiden. Vårt budskap är verkligen ett ”wake up call” om att hålla din blick fäst på Jesus. Det är så mycket turbulens som sker just nu, som ingen kung eller president kan reda ut. Det är bara Jesus som kan det.

– Det är därför vi håller på med Narnia. Det finns inget bättre än att lysa upp människors tillvaro genom Guds ord. Det finns ett evigt hopp och det vill vi förmedla, lägger Christian Liljegren till.

I publiken brukar både kristna och icke-kristna finnas, och av erfarenhet vet Christian att spelningarna brukar bli intensiva.

– Vi har först en spelning på två-två och en halv timme, sedan lika länge efteråt där vi pratar med och ber för människor och signerar. Det är helt fantastiskt, det är som att få spela en VM-final i fotboll varje kväll.

På turnén, som pågår till 3 oktober, följer även den kristna rocksångaren Rob Rock med.

– Narnia kommer att kompa honom också, så vi växlar med att han kör några låtar, jag kör några låtar och så gör vi några tillsammans, berättar Christian Liljegren, som hoppas kunna ta samma koncept till Europa vid senare tillfällen.

I januari väntar en spelning på gospelkryssningen mellan Stockholm och Helsingfors för Narnia. Dessutom pågår diskussioner med arrangörer i flera andra länder om spelningar för det svenska hårdrocksbandet.

Det är som att få spela en VM-final i fotboll varje kväll.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40