Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Nära tusen döpta under årligt utomhusdop

Närmare ett tusen personer lät döpa sig på en strand i södra Kalifornien, under Calvary Chapel Churchs årliga utomhusdop. I vanliga fall brukar det vara omkring trehundra som döps.

– Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse, säger kyrkans föreståndare, Gina Gleason, till CBN News.

Nyheter · Publicerad 13:00, 23 sep 2020

Rekordmånga lät döpa sig under ett utomhusdop på Corona Del Mar State Beach i Newport Beach lördagen den 12 september. Vanligtvis brukar det vara omkring trehundra personer som låter döpa sig under Calvary Chapel Churchs årliga dopförrättningar på denna strand, men den här gången var det nära ett tusen som gjorde en offentlig bekännelse av sin tro på Jesus, skriver CBN News.

– Det är ett anmärkningsvärt och stort antal, säger församlingens föreståndare, Gina Gleason, till nyhetskanalen.

Södra Kalifornien har sett en stark rörelse den här sommaren. Många har samlats till lovsång och bön och många har tagit frälsningsbeslut, skriver nyhetssajten.

– Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse, säger Gina Gleason.

CBN News har tidigare rapporterat om Saturate OC:s väckelsemöten på Huntington Beach i Kalifornien, som startade den 3 juli.

I torsdags skrev rörelsen på Facebook: ”Tusentals har blivit frälsta och döpta. Mirakler har skett. Människor blir befriade och kliver ut i total frihet!”

I början av skeendet på Huntington Beach deltog lovsångsledaren Sean Feucht från Bethel Church. Han har sedan dess haft samlingar i flera amerikanska städer, bland annat Sacramento, Kalifornien, vilket Världen idag skrivit om.

Nyligen samlade Feucht tusentals på Pismo Beach i Kalifornien. ”Dussintals blev frälsta och så många döpta”, skriver han på Instagram, där han även lagt ut ett videoklipp med jublande, lovprisande människor.

– Något djupgående äger rum på västkusten. En modig kyrka som vägrar låta sig tystas reser sig upp i Kalifornien, har Sean Feucht sagt till CBN News.

Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse.

Dödshjälp för ingen – eller för alla?

Debatt Bara genom att stifta en dödshjälpslag utsätter samhället alla människor som kan omfattas av... tisdag 27/10 00:00

Ge mer frihet till familjerna!

Ledare Ett nytt stort slag om familjepolitiken och om föräldrars och barns rättigheter är på gång. Risken... tisdag 27/10 00:00

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Fasta. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...

Den lidande församlingen – brevet till Smyrna

Även Smyrna var en viktig stad i Mindre Asien. I praktiken tävlade man med Efesos om att vara...