Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Nära tusen döpta under årligt utomhusdop

Närmare ett tusen personer lät döpa sig på en strand i södra Kalifornien, under Calvary Chapel Churchs årliga utomhusdop. I vanliga fall brukar det vara omkring trehundra som döps.

– Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse, säger kyrkans föreståndare, Gina Gleason, till CBN News.

Nyheter · Publicerad 13:00, 23 sep 2020

Rekordmånga lät döpa sig under ett utomhusdop på Corona Del Mar State Beach i Newport Beach lördagen den 12 september. Vanligtvis brukar det vara omkring trehundra personer som låter döpa sig under Calvary Chapel Churchs årliga dopförrättningar på denna strand, men den här gången var det nära ett tusen som gjorde en offentlig bekännelse av sin tro på Jesus, skriver CBN News.

– Det är ett anmärkningsvärt och stort antal, säger församlingens föreståndare, Gina Gleason, till nyhetskanalen.

Södra Kalifornien har sett en stark rörelse den här sommaren. Många har samlats till lovsång och bön och många har tagit frälsningsbeslut, skriver nyhetssajten.

– Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse, säger Gina Gleason.

CBN News har tidigare rapporterat om Saturate OC:s väckelsemöten på Huntington Beach i Kalifornien, som startade den 3 juli.

I torsdags skrev rörelsen på Facebook: ”Tusentals har blivit frälsta och döpta. Mirakler har skett. Människor blir befriade och kliver ut i total frihet!”

I början av skeendet på Huntington Beach deltog lovsångsledaren Sean Feucht från Bethel Church. Han har sedan dess haft samlingar i flera amerikanska städer, bland annat Sacramento, Kalifornien, vilket Världen idag skrivit om.

Nyligen samlade Feucht tusentals på Pismo Beach i Kalifornien. ”Dussintals blev frälsta och så många döpta”, skriver han på Instagram, där han även lagt ut ett videoklipp med jublande, lovprisande människor.

– Något djupgående äger rum på västkusten. En modig kyrka som vägrar låta sig tystas reser sig upp i Kalifornien, har Sean Feucht sagt till CBN News.

Det vi upplever i Kalifornien kan vara en andlig väckelse.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00