Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Nakendisko-profil var dömd för kvinnomisshandel

En av profilerna bakom den nakenklubb som nyligen öppnade i Stockholm är dömd för ”tortyrliknande” kvinnomisshandel. Att samma man har påpekat att klubben står för ”kärlek” är rent hyckleri, menar en uppgiftslämnare.

Nyheter · Publicerad 08:17, 12 mar 2018

I slutet av februari berättade Världen idag om den nakenklubb som nyligen öppnat på Södermalm i Stockholm. Klubbens koncept är ungefär ”ju naknare desto bättre”, vilket bland annat innebär att den som tar av sig kläderna vid garderoben får gratis inträde.

En person som har uttalat sig om klubben är klubblokalens dåvarande manager. I nättidningen Stockholm direkt försvarar han klubben med att den står för ”ökad kärlek och frihet”.

”Hyckleri”, menar en uppgiftslämnare som tipsar Världen idag om en dom som visar att mannen så sent som i december dömdes för grov misshandel mot sin dåvarande flickvän. I polisförhör har kvinnan berättat att mannen en tidig morgon kom hem till henne, hävdade att hon hade varit otrogen och misshandlade henne i omkring tre timmar. Mannen ska ha gett kvinnan otaliga knytnävslag, hotat att slänga syra på henne, tagit strypgrepp om hennes hals och sagt att han skulle döda henne.

Då mannen gick till köket för att koka vatten som han sa att han skulle hälla över henne lyckades hon fly, berättade hon vidare. Sjukhus ska därefter ha fastställt att kvinnan hade frakturer i handled och näsa samt blåmärken på hals, ansikte, armar, ben och mage.

Enligt domen erkänner mannen vissa delar av misshandeln, men förnekar hoten. På grund av att mannen ändrat sin berättelse efter hand valde dock domstolen att gå på kvinnans linje och dömde mannen till två års fängelse. Misshandeln har varit ”tortyrliknande”, menar tingsrätten.

Världen idag tar kontakt med klubbarrangören Damien Eie för att höra på vilket sätt man tycker att det är lämpligt att låta en person som dömts för kvinnomisshandel vara med och driva en nakenklubb.

” [Mannen] har jobbat för ägarkonstellationen som äger lokalen. Han är nu på vårt krav borttagen från all kontakt med Klubb naket”, skriver Damien Eie i ett mejl.

Han vidhåller att den dömde mannen inte har varit inblandad i själva klubben. När Världen idag påpekar att mannen i ett uttalande till Stockholm direkt säger ”vi arrangörer” ger Damien Eie ett utförligare svar.

”Olyckligtvis uttalade han sig i klubbens namn innan någon vetskap om hans ärende fanns och då samtliga företrädare för klubben var oanträffbara”, skriver han.

”Vi är precis lika chockade som alla andra över de uppgifter som framkommit och har därför också begärt att han inte längre sköter kontakten mellan klubb och ägare till lokalen”.

På frågan ifall klubben kan garantera gästernas säkerhet ger Damien Eie inget rakt svar, men han påpekar att arrangörerna begärt att den dömde mannen inte ska vara närvarande på klubben.

Världen idag har försökt nå mannen i fråga, utan framgång. Enligt mannens försvarare har han överklagat domen, vilket innebär att han ännu inte sitter i fängelse.

Vi är precis lika chockade som alla andra över de uppgifter som framkommit och har därför också begärt att han inte längre sköter kontakten mellan klubb och ägare till lokalen.

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Expert: Regeringsförslag kan leda till övergrepp på barn

Könsbyte. S/MP-regeringens förslag om att tillåta könsalternerande kirurgi på barn utan föräldrars medgivande har fått hård kritik. Förslaget sågas nu även av...