Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Myndigheterna stängde landets största pingstkyrka under gudstjänst

Nyheter · Publicerad 08:43, 28 maj 2013

Irans största persisktalande pingstförsamling, Central Assemblies of God i Teheran stängdes av de islamiska myndigheterna under en gudstjänst på måndagen, det rapporterar BosNewsLife som citerar inhemska troende.
Robert Asserian som är pastor greps tidigare i maj och fördes till en okänd plats.
Myndigheterna vill behålla sitt inflytande och gör allt för att slå ner grupper som utgör en fara mot islamisternas makt i landet - till de grupperna räknas kristna församlingar.
I mitten av juni är det presidentval i landet och stängningen av den persiskspråkiga kyrkan tros vara ett grepp från myndighetern att förhindra att stöd till oppositionen uttrycks på just persiska.
Gudstjänster är fortfarande tillåtna på armeniska, som är ett minoritetsspråk som de flesta iranier varken talare eller ens förstår.
George O Wood, ledare för amerikanska pingströrelsen Assemblies of God, säger till BosNewsLife att myndigheterna nu kan komma stänga alla pingstkyrkor och menar att det skulle ta bort alla öppna vittnen för evangeliet i landet.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier