På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Myndigheterna stängde landets största pingstkyrka under gudstjänst

Nyheter · Publicerad 08:43, 28 maj 2013

Irans största persisktalande pingstförsamling, Central Assemblies of God i Teheran stängdes av de islamiska myndigheterna under en gudstjänst på måndagen, det rapporterar BosNewsLife som citerar inhemska troende.
Robert Asserian som är pastor greps tidigare i maj och fördes till en okänd plats.
Myndigheterna vill behålla sitt inflytande och gör allt för att slå ner grupper som utgör en fara mot islamisternas makt i landet - till de grupperna räknas kristna församlingar.
I mitten av juni är det presidentval i landet och stängningen av den persiskspråkiga kyrkan tros vara ett grepp från myndighetern att förhindra att stöd till oppositionen uttrycks på just persiska.
Gudstjänster är fortfarande tillåtna på armeniska, som är ett minoritetsspråk som de flesta iranier varken talare eller ens förstår.
George O Wood, ledare för amerikanska pingströrelsen Assemblies of God, säger till BosNewsLife att myndigheterna nu kan komma stänga alla pingstkyrkor och menar att det skulle ta bort alla öppna vittnen för evangeliet i landet.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier