Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Mycket har hänt i Sävsjö efter tältmöten

I början av sommaren 2019 hölls den första omgången av tältkampanjen Det finns hopp i småländska Sävsjö. Men hur har det gått sedan dess? Har satsningen gett någon bestående frukt? – Ja, det finns ett tydligt före och efter, menar Peo Svensson, pastor i församlingen Guds kraft.

Nyheter · Publicerad 17:32, 26 mar 2020

Peo Svensson berättar om en ”öppen himmel” och ett andligt skeende som kom igång redan under förberedelserna inför evangelisationskampanjen, med flera konkreta helanden och allt fler människor som kom och ville hjälpa till.

– En väsentlig del i det hela är att vi bad tillsammans och sträckte oss framåt mot ett gemensamt mål. Redan tidigt kände vi att vi inte bara skulle ha ett häftigt event. Gud ville göra något långsiktigt, säger han.

I samband med tältresningen var det många som arbetade mycket. Peo Svensson berättar om en kille som egentligen var sjukskriven och som fram emot kvällen bestämde sig för att gå hem.

– Då kom en kvinna och gick förbi, la handen på hans axel och sa: ”Jesus, tack att du ger styrka och kraft till honom just nu.” I samma stund kom Guds kraft över honom och han jobbade ytterligare några timmar den kvällen. Dessutom blev han omedelbart helad från den långvariga whiplash-skada som var orsaken till hans sjukskrivning.

Kampanjen följdes av ytterligare en veckas tältmöten i mindre skala, på initiativ av nio lokala församlingar i Sävsjö kommun. Sedan dess har de fyra frikyrkorna i Sävsjö stad fortsatt med gemensamma bönesamlingar och ”Det finns hopp-kvällar” en gång i månaden. Till dessa kvällar kommer även personer som inte annars brukar gå i kyrkan.

– Människor blir berörda. Varje gång är det några som tar emot Jesus och vi har varit med om flera helanden.

Församlingarna har också fått se en hel del nya människor komma till kyrkan. En utvärdering i höstas visade att flera av kyrkorna hade fått ett större antal deltagare på sina Alphakurser än de någonsin haft.

– Ganska många av de som kom hade blivit frälsta eller intresserade av kristen tro genom kampanjen. Till Alpha i vår församling kom två personer som varit på något av tältmötena men inte tagit något frälsningsbeslut. De blev sedan frälsta under kursen, säger Peo Svensson.

Under möteskvällarna i tältet var det drygt 250 personer som tog ett frälsningsbeslut och lämnade sina kontaktuppgifter.

Hur många av dessa personer har kyrkorna kontakt med idag?

– I församlingen Guds kraft hade vi ett 15-tal personer som vi följde upp. Några är en del av församlingen i dag, de flesta har vi kontakt med till och från och bjuder in till Alphakurser bland annat. En del vill inte bli kontaktade och det får man respektera.

– Men den absoluta merparten var inte från vår trakt. Vi hade uppföljningskort från Umeå till Trelleborg och det var ett stort arbete att hitta kontaktförsamlingar till dem.

Ganska många av de som kom hade blivit frälsta eller intresserade av kristen tro genom kampanjen.

Kyrkornas arbete ska hålla i långa loppet

Ledare Vi är många som är aktivt och djupt engagerade kristna runt om i hela Sverige, och vi är många med... tisdag 14/7 00:00

Humanist: Ta bort kristna korset från svenska flaggan

Flaggdebatt. Det gula korset i den svenska flaggan symboliserar ett historiskt religiöst förtryck och har... tisdag 14/7 05:30

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

John Wimber – Vineyardrörelsens grundare

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 3/10) Vineyardrörelsen växte fram från John Wimbers vardagsrum till att bli en församlingsrörelse som... tisdag 14/7 00:00

Vad håller om 40 år?

Bönekrönika För några dagar sedan åkte vi som familj till ostkustens pärla Öregrund. Visste du att Öregrund är... tisdag 14/7 00:00

Äldrevårdschefer: Regeringen har tittat bort

Coronapandemin. Vad är folkhälsomyndigheten egentligen ute efter? frågar 23 forskare i en debattartikel, och i en... måndag 13/7 14:48

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

John Wimber – Vineyardrörelsens grundare

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 3/10) Vineyardrörelsen växte fram från John Wimbers vardagsrum till att bli en församlingsrörelse som...