Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Mycket har hänt i Sävsjö efter tältmöten

I början av sommaren 2019 hölls den första omgången av tältkampanjen Det finns hopp i småländska Sävsjö. Men hur har det gått sedan dess? Har satsningen gett någon bestående frukt? – Ja, det finns ett tydligt före och efter, menar Peo Svensson, pastor i församlingen Guds kraft.

Nyheter · Publicerad 17:32, 26 mar 2020

Peo Svensson berättar om en ”öppen himmel” och ett andligt skeende som kom igång redan under förberedelserna inför evangelisationskampanjen, med flera konkreta helanden och allt fler människor som kom och ville hjälpa till.

– En väsentlig del i det hela är att vi bad tillsammans och sträckte oss framåt mot ett gemensamt mål. Redan tidigt kände vi att vi inte bara skulle ha ett häftigt event. Gud ville göra något långsiktigt, säger han.

I samband med tältresningen var det många som arbetade mycket. Peo Svensson berättar om en kille som egentligen var sjukskriven och som fram emot kvällen bestämde sig för att gå hem.

– Då kom en kvinna och gick förbi, la handen på hans axel och sa: ”Jesus, tack att du ger styrka och kraft till honom just nu.” I samma stund kom Guds kraft över honom och han jobbade ytterligare några timmar den kvällen. Dessutom blev han omedelbart helad från den långvariga whiplash-skada som var orsaken till hans sjukskrivning.

Kampanjen följdes av ytterligare en veckas tältmöten i mindre skala, på initiativ av nio lokala församlingar i Sävsjö kommun. Sedan dess har de fyra frikyrkorna i Sävsjö stad fortsatt med gemensamma bönesamlingar och ”Det finns hopp-kvällar” en gång i månaden. Till dessa kvällar kommer även personer som inte annars brukar gå i kyrkan.

– Människor blir berörda. Varje gång är det några som tar emot Jesus och vi har varit med om flera helanden.

Församlingarna har också fått se en hel del nya människor komma till kyrkan. En utvärdering i höstas visade att flera av kyrkorna hade fått ett större antal deltagare på sina Alphakurser än de någonsin haft.

– Ganska många av de som kom hade blivit frälsta eller intresserade av kristen tro genom kampanjen. Till Alpha i vår församling kom två personer som varit på något av tältmötena men inte tagit något frälsningsbeslut. De blev sedan frälsta under kursen, säger Peo Svensson.

Under möteskvällarna i tältet var det drygt 250 personer som tog ett frälsningsbeslut och lämnade sina kontaktuppgifter.

Hur många av dessa personer har kyrkorna kontakt med idag?

– I församlingen Guds kraft hade vi ett 15-tal personer som vi följde upp. Några är en del av församlingen i dag, de flesta har vi kontakt med till och från och bjuder in till Alphakurser bland annat. En del vill inte bli kontaktade och det får man respektera.

– Men den absoluta merparten var inte från vår trakt. Vi hade uppföljningskort från Umeå till Trelleborg och det var ett stort arbete att hitta kontaktförsamlingar till dem.

Ganska många av de som kom hade blivit frälsta eller intresserade av kristen tro genom kampanjen.

Hyllningarna kom nämligen till slut, när sanningen segrade.

Samhällskrönika Fler och fler över hela världen, inklusive inuti Kina, lär nog komma att ställa frågor om vad det... tisdag 7/4 00:00

Systemet hänger ihop – men en dag ska det dömas

Ledare Skakningarna i coronapandemins spår fortsätter. Inte minst är det våra jobb och vår försörjning som... tisdag 7/4 00:00

Mediaprofil misstror Skolverket

Värdestrid. PJ Anders Linder, chefredaktör för samhällsmagasinet Axess, var en av dem som reagerade när... lördag 4/4 13:50

Kyrkan kan inte försvara den fria aborten

Ledare Grunden för den kristna inställningen i abortfrågan är den skapelsesyn och människosyn som... lördag 4/4 00:00