Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Mycket folk på höstlovets Youth-konferens

När Livets Ords ungdomskonferens hölls förra veckan, deltog kring 1 500, varav hela 500 övernattade i kyrkans lokaler i Uppsala.

– Vi är väldigt nöjda, så här mycket har vi inte haft på länge, säger ungdomspastorn och konferensvärden Fabrice Ahishakiye.

Nyheter · Publicerad 19:00, 10 nov 2022

Han berättar att de inte ens hade så många övernattande när de firade 20-årsjubileum, för det återkommande höstlovsevenemanget, för några år sedan.

En annan sak som Ahishakiye beskriver som speciell i år var lovsången, där ungdomar kunde stå och sjunga så länge som två-tre timmar i rad.

– Man tänker att vi lever i en värld där allt ska funka snabbt, men när man ser att ungdomar längtar efter ett djup och att lovsången betjänar dem – som ledare blir man aldrig mätt på det, konstaterar han glatt.

Jämfört med förra året, då de cirka 1 000 deltagarna huvudsakligen var svenskar, på grund av europeiska corona-restriktioner, hade konferensen i år uppskattningsvis ett par hundra utländska deltagare, där vissa kom ända från Spanien och Bulgarien.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10