Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

Mycket folk på höstlovets Youth-konferens

När Livets Ords ungdomskonferens hölls förra veckan, deltog kring 1 500, varav hela 500 övernattade i kyrkans lokaler i Uppsala.

– Vi är väldigt nöjda, så här mycket har vi inte haft på länge, säger ungdomspastorn och konferensvärden Fabrice Ahishakiye.

Nyheter · Publicerad 19:00, 10 nov 2022

Han berättar att de inte ens hade så många övernattande när de firade 20-årsjubileum, för det återkommande höstlovsevenemanget, för några år sedan.

En annan sak som Ahishakiye beskriver som speciell i år var lovsången, där ungdomar kunde stå och sjunga så länge som två-tre timmar i rad.

– Man tänker att vi lever i en värld där allt ska funka snabbt, men när man ser att ungdomar längtar efter ett djup och att lovsången betjänar dem – som ledare blir man aldrig mätt på det, konstaterar han glatt.

Jämfört med förra året, då de cirka 1 000 deltagarna huvudsakligen var svenskar, på grund av europeiska corona-restriktioner, hade konferensen i år uppskattningsvis ett par hundra utländska deltagare, där vissa kom ända från Spanien och Bulgarien.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00