Sänd ditt bröd över vattnet för med tiden får du det tillbaka.
Predikaren 11:1

Världen idag

Mutanklagelser mot Bodström

I november bytte "Karin" advokat till Björn Hurtig, eftersom hon tyckte att hennes förre ombud Thomas Bodström var för passiv.I kriminaltidningen Skurk berättar nu torpeden Mille Markovic hur han gett svarta pengar Thomas Bodström.

Nyheter · Publicerad 00:00, 4 mar 2011

– Visst, jag gav honom pengar i kuvert vid sidan om. Det gjorde min bror också, och inte bara en gång, säger Mille Markovic i det senaste numret av den nystartade kriminaltidningen Skurk.
– Han fick det som en bonus, vid sidan av den vanliga fakturan för advokatarbetet. Det var 10 000 kronor vid varje tillfälle, han har ju gjort mycket bra för mig och min bror, fortsätter han och nämner att Bodström som justitieminister efter påstötningar från Mille Markovic benådat hans vän, som var dömd till livstids fängelse.

Statsåklagare Nils-Erik Schulz på Riksenheten mot korruption, som själv intervjuades i Skurk i förra numret, menar att uppgifterna i Skurk är mycket allvarliga om de stämmer.
– Jag kan inte uttala mig förrän jag vet mer, men jag har tidningen hemma, så jag ska titta närmare på det här säger, säger Nils-Erik Schultz, antikorruptionsåklagare.

Kommer du att gå vidare med dessa uppgifter?
– Om det blir någon annan eller jag kan jag inte svara på, det är väl fler som läser tidningen, men om det står så som du beskriver i tidningen svart på vitt, är det troligt.

Vad händer då?
– Då kommer någon att hålla förhör med Mille Markovic, så att han får bekräfta uppgifterna för oss, säger Nils-Erik Schultz till Världen idag.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se

I Guds närhet skapas en innerlig längtan efter att bli mer lik Jesus Kristus.

Ledarkrönika I församlingsgemenskapen sker tillväxt och fruktbärande i våra liv. För att detta ska ske är... torsdag 28/1 00:30

Därför vaccinerar inte Israel de palestinska araberna

Israelkommentar Israels framgångsrika vaccinations­kampanj mot corona­viruset har fått stor uppmärksamhet världen... torsdag 28/1 00:20