Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mulinde utmanade böneledare vid Stockholmsbesök

Han har sett ett land förvandlas genom bön. När John Mulinde, världskänd böneledare från Uganda besökte Sverige talade han inför 120 böneledare i Citykyrkan i Stockholm. – Man blir väldigt inspirerad men det är också tragiskt med det läge vi befinner oss i för Sverige, sa en av deltagarna, Johanna Fjällid, Huddinge

Nyheter · Publicerad 08:20, 2 nov 2018

John Mulinde utmanade och berörde deltagarna starkt med personliga erfarenheter hur det korrupta och krisdrabbade Uganda förvandlades av hängiven nationell bön. Hans allkristna organisation World Trumpet Mission verkar för nationell väckelse och samhällsreformation.

Efter två seminariepass blev det tid för delgivning och förbön bland deltagarna. Man bad också för Sveriges nation och för de kristna församlingarnas situation.

Många åhörare var starkt berörda av berättelsen från Uganda och man jämförde med situationen i Sverige.

– Kristi kropp sysslar med mycket ineffektivitet, sa Jan Sturesson, som från ICCC, Inter­natio­nella Kristna handels­kam­maren, till Världen idag.

– Vi kristna behöver omvända oss och säga till Herren: Ha din väg med oss och vårt land. Ge oss det ledarskap vi behöver i vårt land och ledare i församlingen som hör och förstår hur vi samverkar med Gud i den här tiden ledd av den helige Ande.

Starkt berörd var också Patrik Sandberg, känd som nationell ledare för nätverket Sverige­bönen.

– Vi har i västvärlden kommit in i en slummer. Vi är inte desperata efter Gud och Guds rikes närvaro som vi behöver. Först behöver vi ödmjuka oss och möta honom och söka Herren tillsammans, säger han och konstaterar att landet har hamnat som i ett skruvstäd.

– Hela regeringen och riksdagen saknar lösning. Kanske speglar det även kristenheten. Vi måste lyssna. 

Johanna Fjällid från Huddinge instämmer i att budskapet var mycket starkt.

– Vi behöver vakna upp på så många områden; vi behöver att den helige Ande rannsakar oss, sa hon.

Monali Egserius från Norrtälje berättar att han fick mycket ut av dagen.

– Jag vill fråga Gud hur kan jag omsätta detta i mitt liv, och hur kan vi som församling vara med och förvandla vår stad.

Tacksam för John Mulindes undervisning var också Claes Göran Bergstrand, känd böneprofil inom nätverket Sverige­bönens.

– Det betyder mycket för att få lyssna till en man som varit en böneledare med nationell dimension både i Uganda och senare i Taiwan, ett land som aldrig hade upplevt en väckelse.

Bakom ledarseminariet stod teamet bakom Hopp för Sverige och nätverket Sverigebönen.

Hopp om förändring med ny sexualundervisning?

Ledare Skolverket lämnade i veckan sitt svar på regeringens uppdrag att förtydliga skolans läroplan kring sex och samlevnad. Med tanke på den normkritiska...