Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

MRO demonstrerar på Livets söndag

Människorätt för ofödda, MRO, väljer att markera att den tredje söndagen i advent sedan flera år tillbaka firas som Livets söndag. Det gör man genom demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 dec 2017

Mats Selander, som är ordförande för MRO, påpekar att demonstrationerna ingår i organisationens reguljära opinionsarbete mot abort, men att dagen ändå är speciell.

– Vi vill mobilisera de kristna som går på en söndagsgudstjänst där de kanske får höra ett bra budskap om människovärdet, säger han.

– Direkt efteråt kan de nu gå ut och praktisera detta genom att tydligt stå upp för människovärdet för den grupp som kränks allra mest, de ofödda barnen.

MRO har gjort sig kända för att väcka opinion mot aborter genom att visa upp färgbilder på aborterade foster, både vid sina demonstrationer och på den lastbil som organisationen kör runt i.

– Vi kristna är så rädda för vad omvärlden tycker, och här har vi en möjlighet att sticka ut hakan och bekänna färg, säger Mats Selander.

MRO:s demonstrationer hålls på Sergels torg i Stockholm klockan 13.15, på Drottningtorget i Göteborg klockan 13-14 och på Stortorget i Malmö kockan 13.

Det var den katolske biskopen Anders Arborelius som tog initiativ till Livets söndag.

Tanken med dagen är att uppmuntra församlingar att fokusera på olika frågor som kan knytas till människovärdet.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...

May sågas på hemmaplan efter EU-toppmötet

Brexit. Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av beska reaktioner på hemmaplan efter gårdagens brexitdiskussioner i Bryssel.