Nyheter

Motiga tider för eko-jordbruk i Sverige

Peter Nilsson, ekobonde, bland köttkorna i stallet. Foto: Johan Nilsson/TT
Peter Nilsson, ekobonde, bytte ut sin produktion av ekomjölk till ekokött. Foto: Johan Nilsson/TT

En del ställer om till konventionellt lantbruk – andra skär ner eller fortsätter trots motvind.Att konsumenter väljer bort ekomat i butikerna märks, tycker ekobonde Peter Nilsson.– Vi måste ut och förklara varför de ska köpa ekologiska produkter.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått ett år sedan ekobonden Peter Nilsson slutade med ekomjölk. Numer bedrivs ekologisk köttproduktion på hans gård utanför Kristianstad.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS