Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Mörlid och Sandwall låter sig inte stoppas – gör julkonsert

Lars Mörlid och Peter Sandwall har för vana att skänka julstämning genom sina konserter i kyrkor runt om i landet och årets julturné skulle ha blivit deras 40:e. Den speciella situationen i år gör dock att duon den 4 december istället släpper en digital julkonsert i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 dec 2020

– Det känns väldigt tråkigt att vi inte får möta vår publik som vanligt, men när vi var tvungna att ställa in de fysiska konserterna är det roligt att kunna bjuda på en digital variant, säger Lars Mörlid i ett pressmeddelande.

Genom åren har Mörlid & Sandwall gjort över 500 julkonserter runt om i kyrkor i Sverige och Norge.

– För oss har det blivit tradition att inleda turnén i Mamrelunds missionshus utanför Holsbybrunn den första helgen i advent och att sedan avsluta i Lommaryds kyrka strax innan jul.

Det var just i Lommaryd julkonserterna som startskottet gick för 40 år sedan, då var julkonserter och turnéer långt ifrån lika vanliga som i dag. De senaste åren har Mörlid & Sandwall gjort ungefär 15–20 konserter under december.

– I år blir advents- och juletiden annorlunda, för oss och för de allra flesta, säger Lars Mörlid.

Nu har man istället valt att spela in en digital konsert i en studio i Jönköping. Den är ungefär en halvtimme lång och kommer att släppas på Erikshjälpens hemsida och i andra digitala kanaler den 4 december.

– Det är en blandning av sånger som skulle varit med vid årets julturné och vi visar också några bilder från Kenya dit vi gör en insamling, säger han i pressmeddelandet från Erikshjälpen.

I samband med konserten uppmärksammas också Eriks­hjälpens arbete för barn och familjer i Kenya som drabbats hårt av torka och konsekvenserna av corona­pandemin.

– Nedstängningen av samhället får förödande konsekvenser för många människor i Östafrika, framför allt för dem som redan lever i utsatthet. Många skolor har stängts, många daglönearbetare har förlorat alla möjligheter till inkomst och många familjer svälter.

– Att vi genom våra julkonserter kan vara med och bidra till att människor får akut hjälp men också långsiktigt stöd ger oss stor glädje, säger Lars Mörlid.

Det är en blandning av sånger som skulle varit med vid årets julturné och vi visar också några bilder från Kenya dit vi gör en insamling.

Ekumenisk bönevecka för kristen enhet

Bön. Den årliga böneveckan för kristen enhet genomförs den 18-25 januari i mer än 120 länder. Även om vi... fredag 15/1 20:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00