Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

En av offren för skottdådet i Jerusalem i söndags begravs. Mördaren hyllas av palestinska Fatah. Foto: Sebastian Scheiner

Mördare hyllas av Fatah som en martyr

Svenska Socialdemokraternas palestinska systerparti Fatah har återigen hyllat en våldsverkare efter söndagens attack då två människor dödades och sex skadades i ett skottdåd i Jerusalem.

Nyheter · Publicerad 08:02, 12 okt 2016

Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polisen efter en kort biljakt. Den första skjutningen, som var en så kallad drive-by-attack, inträffade vid spårvagnshållplatsen Ammunition Hill, skriver TT. Två personer skadades, en av dem allvarligt. Därefter sköts en person på en gata i närheten, och två poliser i området Sheik Jarrah, dit gärningsmannen tagit sin tillflykt. Ytterligare tre personer fick splitterskador.

Terrororganisationen Hamas hyllade inte oväntat attacken. Men även president Mahmoud Abbas parti Fatah har uttryckt sig jublande över dådet, rapporterar Times of Israel.

Enligt Palestinian media watch beskrivs mannen som utfört attacken som ”välsignad” och som en martyr och hjälte på Fatahs Facebooksida.

Fatah i Jerusalem utannonserade via Facebook på söndagen en strejk i Jerusalem ”till minne av de palestinska martyrernas själar och martyren denna morgon”. Man ska också ha hänvisat till ett citat från Koranen som talar om rätten att hämnas.

USA:s utrikesdepartement har fördömt attacken.

“Det finns absolut ingenting som rättfärdigar att ta oskyldiga människors liv”, säger man i ett uttalande.

Man fördömer också de kommentarer som förhärligar ”denna förkastliga och fega attack”.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Bibeltro. Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg,... fredag 2/6 10:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10