Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Mora och Göteborg fick nya pingstförsamlingar

I helgen startades de första två församlingarna i satsningen på att plantera 30 nya pingstkarismatiska församlingar i Sverige, SOS Church Göteborg och Hope Dalarna. Projektet får coachning och finansiellt stöd från Assemblies of God i USA.

Nyheter · Publicerad 08:00, 11 mar 2019

Världen idag har tidigare berättat om satsningen 30 New Churches, som drivs av Pingst FFS tillsammans med Lifecenter, Arken, Södermalmskyrkan, SOS Church, Pingst Västerås och Tjugofyrakyrkan.

Målet är att plantera 30 församlingar inom tre år och i den första omgången blir det elva planteringar. De två första, som startade i helgen, är Hope Dalarna i Mora och norra Dalarna samt SOS Church Göteborg, som Världen idag berättade om i torsdagens tidning.

Projektet får stöd av Assemblies of God genom Church Multiplication Network och pastor Jeff Leake, som erbjuder träning av de nya pionjärerna. De finansierar dessutom en fond som några av planteringarna kan låna medel ur under uppstarten. 

– Det är fantastiskt roligt att vi kommit så långt att flera nya planteringar startar redan den här veckan. Det betyder oerhört mycket för pingströrelsen att kunna bära detta, säger Pingst FFS föreståndare Daniel Alm i ett pressmeddelande.

Han är ordförande i ledningsgruppen, som dessutom består av Lennart Torebring, Linda Bergling, Johannes Amritzer, Per-Johan Stenstrand och Nicklas Mörling.

Fredagen den 29 mars möts teamen under en heldag i Lifecenter, Västerås. Där deltar även andra blivande församlingsplanterare som är intresserade av att komma med i satsningen.

Det är fantastiskt roligt att vi kommit så långt att flera nya planteringar startar redan den här veckan. Det betyder oerhört mycket för pingströrelsen att kunna bära detta

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...