Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mora och Göteborg fick nya pingstförsamlingar

I helgen startades de första två församlingarna i satsningen på att plantera 30 nya pingstkarismatiska församlingar i Sverige, SOS Church Göteborg och Hope Dalarna. Projektet får coachning och finansiellt stöd från Assemblies of God i USA.

Nyheter · Publicerad 08:00, 11 mar 2019

Världen idag har tidigare berättat om satsningen 30 New Churches, som drivs av Pingst FFS tillsammans med Lifecenter, Arken, Södermalmskyrkan, SOS Church, Pingst Västerås och Tjugofyrakyrkan.

Målet är att plantera 30 församlingar inom tre år och i den första omgången blir det elva planteringar. De två första, som startade i helgen, är Hope Dalarna i Mora och norra Dalarna samt SOS Church Göteborg, som Världen idag berättade om i torsdagens tidning.

Projektet får stöd av Assemblies of God genom Church Multiplication Network och pastor Jeff Leake, som erbjuder träning av de nya pionjärerna. De finansierar dessutom en fond som några av planteringarna kan låna medel ur under uppstarten. 

– Det är fantastiskt roligt att vi kommit så långt att flera nya planteringar startar redan den här veckan. Det betyder oerhört mycket för pingströrelsen att kunna bära detta, säger Pingst FFS föreståndare Daniel Alm i ett pressmeddelande.

Han är ordförande i ledningsgruppen, som dessutom består av Lennart Torebring, Linda Bergling, Johannes Amritzer, Per-Johan Stenstrand och Nicklas Mörling.

Fredagen den 29 mars möts teamen under en heldag i Lifecenter, Västerås. Där deltar även andra blivande församlingsplanterare som är intresserade av att komma med i satsningen.

Det är fantastiskt roligt att vi kommit så långt att flera nya planteringar startar redan den här veckan. Det betyder oerhört mycket för pingströrelsen att kunna bära detta

Isländsk ESC-provokation skapar kritik

Det isländska bandet Hatari, som deltog i Eurovision, hade flera gånger blivit varnade för att utföra politiska provokationer i samband med...

Israel är viktigare än Bibi Netanyahu

Israelkommentar Den intensiva debatten runt immunitetslagen är självklart inte oväntad. Det är också orsaken till att Netanyahu väntade med initiativet tills han...

Immunitetslagen central i koalitionsförhandlingarna

På onsdag om en vecka är det deadline för Benjamin Netanyahu att presentera sin nya regering. Men för närvarande går koalitions­förhandlingarna med...