Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Med cykel delar Mona Lundin ut flyers till söndagens gratiskonsert i hembygdsgården. Foto: Jakob Lundin

Mona fixar Jesusmöte i hembygdsgården

Tanken om att nå bygden med budskapet om Jesus har drivit Mona Lundin att cykla bortåt tio mil för att bjuda in till en utomhuskonsert vid Nätra hembygdsgård nu på söndag. Solist är Cilla Hector.

Nyheter · Publicerad 16:30, 3 aug 2018

Förra sommaren när Mona Lundin bad för sina omgivningar fick hon en idé om att använda hembygdsgården, och hon fick också en tanke om vem som skulle vara solist, sångerskan Cilla Hector.

När hon kontaktade Hoppets stjärna för att höra om de kunde stå som arrangör fick hon veta att Hector, som är född i trakten, redan är engagerad hos dem.

– Visst är det fantastiskt! utbrister hon till Världen idag.

– Jag vill inte ha underhållning utan det viktiga är att nå ut med budskapet om Jesus. Jag brinner för evangelisation och har alltid gjort det, säger hon.

Mona gick i pension inför sommaren och nu har hon ägnat juli månad åt att dela ut flyers om gratiskonserten, tillsammans med en evangelisationstidning. När folk är ute i trädgårdarna och tar emot tidningen kan hon peka på en artikel om en man som växt upp i trakten.

– Folk är så positiva och tycker det är intressant när det är någon de känner igen i tidningen, säger Mona.

För varje brevlåda hon stannar cykeln vid ber hon en bön. Till byar på avstånd har Mona Lundin tagit bilen och nu har hon delat ut 2 000 inbjudningar.

– Det är oerhört roligt, fast varmt och svettigt. Jag har inte hunnit ligga på stranden, men Gud har varit med på ett fantastiskt sätt. När vi går med honom finns alltid en framkomlig väg.

Vid hembygdsgården finns 500 sittplatser, men skulle det bli ösregn så flyttar konserten in i Nätra kyrka.

– Jag önskar det här blir en andlig folkfest. Och det är redan planerat att göras om nästa år igen, avslutar Mona Lundin.

Det är oerhört roligt, fast varmt och svettigt. Jag har inte hunnit ligga på stranden, men Gud har varit med på ett fantastiskt sätt. När vi går med honom finns alltid en framkomlig väg.

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Könsdysfori. Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder...

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Konvertiter. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges...

100 år av demokrati finner oss i politisk kris

Ledare 100 dagar utan regering I måndags firade demokratin 100 år i Sverige – ett faktum värt att fira! Den 17 december 1918 fattade riksdagen beslutet om ”allmän och lika...

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...