Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

Mod i fokus på digital Open Doors-dag

Lördagen den 7 november anordnar Open Doors en digital konferens om förföljda kristna. Det blir möten, seminarier och workshops med talare från den förföljda kyrkan i bland annat Iran, Uzbekistan och andra delar av Centralasien.

Nyheter · Publicerad 15:00, 1 nov 2020

Open Doors Day, som konferensen kallas, sänds på Open Doors hemsida och de flesta av talarna medverkar live via länk. Genom en interaktiv plattform kan deltagarna bland annat få förbön, diskutera aktuella ämnen i chatten och besöka konferenstorget, berättar organisationen i ett pressmeddelande.

– Talarna representerar olika sammanhang och ger en bild av hur förföljelsen av kristna ser ut i vår värld just nu. Omständigheterna och berättelserna skiljer sig åt, men vittnar ändå samstämmigt om Guds omsorg och närvaro, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors Sverige.

En person som medverkar live i sändningen är Susanna Koh, vars make, pastor Raymond Koh, greps av en specialstyrka inom polisen i Malaysia i februari 2017. Vidare berättar en ungdomsledare och en församlingsplanterare i Centralasien om hur myndigheternas restriktioner tvingat fram nya sätt att fira gudstjänst.

Open Doors Day kommer framöver att anordnas den andra helgen i november varje år, i samband med Internationella bönedagen för den förföljda kyrkan. Temat för årets konferens är ”Fatta mod”.

– Även i Sverige känner vi av att vi lever i en turbulent tid. Guds ord uppmanar oss i Sakarja 8:13: ”Var inte rädda, fatta mod”. Omständigheterna för våra förföljda trossyskon har lärt dem att lyfta blicken från sin situation och sätta sitt hopp till Kristus. Även vi behöver lära oss hur vi ska fatta mod, säger Peter Paulsson.

Kristersson bjuder in samtliga partiledare till möte om våldet

Politik. Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in samtliga partiledare till nationella säkerhetsrådets... onsdag 4/10 13:00

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00