Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Mjölkbonde är kritisk till ”kritiska djurstudier”

Att likställa djur och människor i statsfinansierad forskning är befängt. Det menar mjölkbonden William Lööw apropå resonemanget inom ”Kritiska djurstudier”. – Att man ger pengar till sånt här visar att man inte förstår vad som är bra för ett samhälle, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:35, 1 dec 2018

För ett par veckor sedan skrev Världen idag om ”Kritiska djurstudier” – ett forskningsfält som påminner om genusvetenskap och har som mål att ”avskaffa djurförtrycket”.

Att forskaren Helena Pedersen, genom sitt resonemang, ”likställer djur med människor” tycker mjölkbonden William Lööw är olyckligt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Läkare på Irland spjärnar emot beslut om fri abort

Folkomröstning. Många läkare på Irland meddelar nu att de inte tänker utföra aborter och vissa vill inte ens hänvisa kvinnor till andra läkare som kan avbryta en...

Oansvarigt att inte vaccinera mot mässling

Ledare En dödlig sjukdom För ganska precis ett år sedan kom ett larm från vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Ett av de första fallen i modern tid av mässling hade...