Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Samtalen till den nationella stödlinjen för alkohol, Alkohollinjen, ökade med 30 procent i maj, jämfört med samma period förra året. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Missbruksproblem stegrar under krisen

Det är nu betydligt fler som söker samtalsstöd för problematisk alkoholkonsumtion än före coronapandemin, rapporterar Ekot. En expert beskriver det som en ”kraftig acceleration av problemutvecklingen”.

Nyheter · Publicerad 16:40, 17 jul 2020

Världen idag har tidigare rapporterat om att alkoholförsäljningen ökat på Systembolaget under coronakrisen och om nykterhetsorganisationers vädjan om att begränsa utbudet av alkohol. Nu finns flera tecken på att isolering, karantän och en rubbad vardag för många, lett till ökat alkoholintag hos personer med ett riskbruk.

– Vi ser en kraftig acceleration av problemutvecklingen. Det ena är att vi ser en ökning i antalet som utvecklar problem och sen ser vi att det hinner gå längre så att när man väl kommer till oss så har konsekvenserna blivit betydligt mycket värre än de är i vanliga fall.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10