Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Miljonsatsning till utsatta – kyrkor bland mottagarna

Allt fler i Sverige har fått det ekonomiskt tufft. Regeringen vill därför tillföra 50 miljoner kronor till civila organisationer, exempelvis kristna samfund, som bistår behövande människor.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 apr 2023

I måndags presenterade regeringen sitt förslag till vårbudget. I budgeten har bland annat 50 miljoner kronor specifikt avsatts till civila organisationer som bistår människor i ekonomisk utsatthet.

Socialminister Jakob Forssmed (KD) berättar om ett växande hjälpbehov.

”De mest utsatta har fått det svårare att sätta mat på bordet och det är också nya grupper som söker hjälp nu. Tillsammans med den höjning av bostadsbidraget för ekonomiskt utsatta barnfamiljer som regeringen också lägger fram i vårändringsbudgeten är detta en viktig, ja nödvändig åtgärd”, skriver Forssmed i ett inlägg på sin Facebooksida.

Socialministern presenterade förslaget i samband med ett besök hos Stadsmissionens Unga station i Stockholmsförorten Vårberg, ett arbete som stödjer människor med basala behov, hjälp med myndighetskontakter samt erbjuder gemenskap.

”Här finns utrymme för både måltider, samtal, lek för barnen och kolloverksamhet. En oas i en för många tuff tillvaro. Civilsamhällets kraft är imponerande och helt nödvändig”, skriver Jakob Forssmed.

Innan satsningen kan sjösättas måste budgeten röstas igenom i riksdagen, en omröstning som är planerad att ske den 20 juni, enligt riksdagens hemsida. Det är ännu inte klart hur civila organisationer, förutsatt att riksdagen säger ja till förslaget, ska gå tillväga för att söka del av pengarna.

Världen idag har sökt Jakob Forssmed, men har i skrivande stund inte fått något svar.

De mest utsatta har fått det svårare att sätta mat på bordet …

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00