På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Mikael Alfvén smittad av corona – vårdas på sjukhus

Mikael Alfvén, från Love and Hope, vårdas sedan en drygt vecka för covid-19 på sjukhus i Östergötland.

– Vi är enormt tacksamma över att så många hört av sig och står med i bön. Det betyder så mycket, säger sonen Jonatan Alfvén.

Nyheter · Publicerad 11:00, 15 apr 2021

Mikael Alfvén, grundare och verksamhetsledare för Love and Hope, som bland annat hjälper utsatta kvinnor och barn i Indien och Nepal, hämtades med ambulans för en dryg vecka. Då hade han insjuknat i covid-19 och efter en kort tid fått dålig syresättning och svårt att andas.

Nu befinner han sig enligt familjen på en covid-avdelning med kapacitet för intensivvård. Där får han syrgas, kortison och antibiotika. Det har även visat sig att viruset orsakat infektion i lungorna.

– Han har varit i en stor kamp, delvis kroppsligt men även i sinnet, skriver Jonatan Alfven, som förmedlar en hälsning till Världen idag också från sin mor, Ing-Marie Alfvén.

– Vi hoppas att många kan fortsätta omsluta Mikael i tankar och bön. Be gärna att han ska bli fullt återställd och att hans lungor inte ska ta någon skada.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier