Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Mikael Alfvén smittad av corona – vårdas på sjukhus

Mikael Alfvén, från Love and Hope, vårdas sedan en drygt vecka för covid-19 på sjukhus i Östergötland.

– Vi är enormt tacksamma över att så många hört av sig och står med i bön. Det betyder så mycket, säger sonen Jonatan Alfvén.

Nyheter · Publicerad 11:00, 15 apr 2021

Mikael Alfvén, grundare och verksamhetsledare för Love and Hope, som bland annat hjälper utsatta kvinnor och barn i Indien och Nepal, hämtades med ambulans för en dryg vecka. Då hade han insjuknat i covid-19 och efter en kort tid fått dålig syresättning och svårt att andas.

Nu befinner han sig enligt familjen på en covid-avdelning med kapacitet för intensivvård. Där får han syrgas, kortison och antibiotika. Det har även visat sig att viruset orsakat infektion i lungorna.

– Han har varit i en stor kamp, delvis kroppsligt men även i sinnet, skriver Jonatan Alfven, som förmedlar en hälsning till Världen idag också från sin mor, Ing-Marie Alfvén.

– Vi hoppas att många kan fortsätta omsluta Mikael i tankar och bön. Be gärna att han ska bli fullt återställd och att hans lungor inte ska ta någon skada.

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00