Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Mediedrev ska inte skrämma kyrkorna”

I en liberal demokrati måste samfunden ha rätt att bevara sin syn på äktenskap och sexualitet, utan att skrämmas till likriktning av mediedrev. Det skriver debattörer från Claphaminstitutet med anledning av den senaste tidens debatt, där frikyrkoförsamlingar anklagats för att diskriminera homosexuella.

Nyheter · Publicerad 09:00, 17 aug 2019

Vad innebär det egentligen att leva i en liberal demokrati? Vilka krav på samsyn i etiska, ideologiska och politiska frågor har man rätt att ställa på människor och organisationer? Frågorna ställs i en debattartikel i Svenska Dagbladet, författad av Daniel Ringdahl, missionsledare inom Evangelisk Luthersk Mission, skolchefen Jan Rosman samt Gunnar Hyltén-Cavallius, präst i Svenska kyrkan och teologie licensiat. Artikelförfattarna är Fellows vid Claphaminstitutet.

”Frågorna har blivit brännande de senaste veckorna då det har pågått en intensiv debatt om de religiösa samfundens syn på äktenskap och sexualitet”, skriver de och nämner serien med kritiska inslag i P4 Dalarna, där frikyrkoförsamlingar pekats ut som ”homodiskriminerande”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...