Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

”Mediapådraget verkar chocka bygden lika mycket som mordet”

ALINGSÅS Trots riksmediaockupationen av Långared tror redaktionschefen Claes Svensson att invånarna i byn har fortsatt förtroende för lokala Alingsås tidning.  

Nyheter · Publicerad 00:00, 24 okt 2011

– Tidningens långa relation med lokalbefolkningen är anledningen till att man fortfarande har förtroende för Alingsås tidning, säger han.

Trots den intensiva mediabevakningen förra veckan upplever han inte att Alingsås tidning behövt klä några skott för kollegorna från riks-media.

– Vi har varit oerhört noga med en balanserad rapportering om händelsen. Vi hänger inte på något drev i den bemärkelsen, säger han när Världen idag möter honom på tidningsredaktionen.

Hur ser du på mediauppbådet som belägrade Långared förra veckan?

– Invånarna i byn som vår tidning har mött är nästan lika chockade över mediapådraget som själva händelsen. Det säger kanske något om situationen i Långared just nu.

Hur gör ni för att läsarna ska få sitt i fallet, samtidigt som församlingarna kan sörja i lugn och ro?

– Vi kommer inte köra in foten i dörren i någon kyrka för att försöka att klämma ur någonting ur någon, utan vi kommer att jobba på som vi gjort tidigare det vill säga att åka till Långared och prata med folk som vi brukar.

På Alingsås tidning tog Claes Svensson beslutet att publicera parets namn i fredags, bara två dagar efter tragedin.

– Vi ville lägga korten på bordet för och få slut på spekulationer som varit om vilka som råkat ut för tragedin. Det är många som har koppling till bygden och känner sig oroliga över vilka de är som drabbats.

 

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se 

>> LÄS OCKSÅ:

 

 

 

Sverige sticker ut i Europa – 60 personer ihjälskjutna i år

Skjutningar. En man i 20-årsåldern blev under söndagskvällen den sjunde personen att skjutas ihjäl i Södertälje... tisdag 6/12 15:00

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Intern strid i partiet Nyans – grundaren utmanas

Politik. Partiet Nyans skakas av en intern strid, bara några månader efter att man vunnit fullmäktigemandat... tisdag 6/12 14:00

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00