Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

”Mediapådraget verkar chocka bygden lika mycket som mordet”

ALINGSÅS Trots riksmediaockupationen av Långared tror redaktionschefen Claes Svensson att invånarna i byn har fortsatt förtroende för lokala Alingsås tidning.  

Nyheter · Publicerad 00:00, 24 okt 2011

– Tidningens långa relation med lokalbefolkningen är anledningen till att man fortfarande har förtroende för Alingsås tidning, säger han.

Trots den intensiva mediabevakningen förra veckan upplever han inte att Alingsås tidning behövt klä några skott för kollegorna från riks-media.

– Vi har varit oerhört noga med en balanserad rapportering om händelsen. Vi hänger inte på något drev i den bemärkelsen, säger han när Världen idag möter honom på tidningsredaktionen.

Hur ser du på mediauppbådet som belägrade Långared förra veckan?

– Invånarna i byn som vår tidning har mött är nästan lika chockade över mediapådraget som själva händelsen. Det säger kanske något om situationen i Långared just nu.

Hur gör ni för att läsarna ska få sitt i fallet, samtidigt som församlingarna kan sörja i lugn och ro?

– Vi kommer inte köra in foten i dörren i någon kyrka för att försöka att klämma ur någonting ur någon, utan vi kommer att jobba på som vi gjort tidigare det vill säga att åka till Långared och prata med folk som vi brukar.

På Alingsås tidning tog Claes Svensson beslutet att publicera parets namn i fredags, bara två dagar efter tragedin.

– Vi ville lägga korten på bordet för och få slut på spekulationer som varit om vilka som råkat ut för tragedin. Det är många som har koppling till bygden och känner sig oroliga över vilka de är som drabbats.

 

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se 

>> LÄS OCKSÅ:

 

 

 

Ny teknik bäddar för antikristligt system

Ledare På SVT Play kan man titta på en dokumentär vid namn ”Det kinesiska experimentet”. Den ger en skrämmande inblick i det enorma system för...

Utan den närvaron skulle mycket av vårt samhälle falla samman.

Ledarkrönika Om jag ska skriva några rader om hur jag i början av januari vände stegen upp mot Clarion Sign i Stockholm, till pingströrelsens årliga nationella...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...