Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Marie Nylén Utbult och Roland Utbult våren 2017. Foto: Rickard L Eriksson

Marie Nylén Utbult: Sju gånger värre än influensa

Covid-19 är ett ”fruktansvärt krävande virus”. Det säger Marie Nylén Utbult, hustru till Roland Utbult som insjuknat i viruset.

– Roland hälsar att det är allvar, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 13:50, 2 apr 2020

I går berättade Världen idag att den kristna musikern och KD-politikern Roland Utbult har smittats av det nya coronaviruset och vårdas på sjukhus.

– Läkarna säger att läget är dåligt, men stabilt. Han är svag och får hjälp med andningen, säger hans hustru, Marie Nylén Utbult, till Världen idag.

Roland Utbult vårdas på infektionskliniken vid Karolinska sjukhuset i Solna sedan i fredags och får syrgas, men behöver inte respirator.

– Det är tufft, men han kämpar. Vi litar på Herren, vi litar på vården och på att hans kropp är frisk i övrigt. Vi gläder oss för varje dag som går att det inte blir värre, säger Marie Nylén Utbult.

Roland Utbult hade skött riksdagsarbetet hemifrån veckan innan han insjuknade. Han hade varit sängliggande i en och en halv vecka när febern började stiga och blev då inlagd. På sjukhuset togs många prover och på lördagen konstaterade man att det rörde sig om covid-19.

– Vi visste verkligen inte. Symptomen stämde inte riktigt med det vi hade hört, men man märker när det har gått ett tag vilket fruktansvärt krävande virus det här är. Sjukdomsförloppet är långdraget och sju gånger värre än en vanlig influensa.

Marie Nylén Utbult vill hissa varningsflagg och poängterar vikten av att följa alla Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner.

– Det gäller för alla, oavsett ålder, att vara försiktiga med varandra. Vi har ingen aning om var Roland har fått detta ifrån och jag är ödmjukt tacksam över att jag är helt frisk fortfarande, säger hon.

– Roland hälsar att det är allvar. Vi har varit väldigt förskonade i vårt land och kan ha svårt att förstå, men när man får se sjukdomen på nära håll och höra vad vårdpersonal berättar blir det en ögonöppnare för att det här är på riktigt allvar.

Marie Nylén Utbult är tacksam över all den förbön hennes man har fått hittills och för alla som vill fortsätta be för honom och för vårdpersonalen.

Självbestämmande enligt folkrätten är något man förtjänar

Israelkommentar Självbestämmande i enlighet med folkrätten ges till ett folk/nation som har en distinkt historia,... torsdag 4/6 00:10

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Corona. Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara... torsdag 4/6 16:50

Samtal om Gud under en Uber-färd

Missionsglimten Jordanien Det är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens... torsdag 4/6 00:00

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Utbildning. Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna... torsdag 4/6 14:48